DHL Express gaat drones inzetten voor pakketbezorging in China, met name in de grote steden. De eerste vlucht werd in mei gehouden in Guangzhou en was een succes. Dronefabrikant EHang levert de toestellen.

Investeren

De Chinese afdeling van DHL wil flink gaan investeren in pakketbezorging met drones. Daarvoor zijn ze de samenwerking aangegaan met drone-fabrikant EHang. DHL richt zich daabij in eerste instantie op grote Chinese steden, waar de inzet van drones de bezorgtijd flink kan verkorten.

EHang Falcon

Voor het vliegen van de routes wordt de nieuwste Falcon-drone van EHang gebruikt. Deze heeft acht propellers en vier armen. De drone kan verticaal opstijgen en landen en heeft een nauwkeurig navigatie- en positioneringssysteem. Qua pakketlast kan er maximaal vijf kilogram aan goederen vervoert worden. Dat lijkt niet veel, maar volgens DHL zijn de meeste pakketjes zijn lichter dan dat.

DHL bezorgt voortaan per drone in China

Eerste vlucht

De eerste vlucht werd woensdag in mei gehouden in het EHang Commando en Controle Centrum in Guangzhou. De drones brachten zendingen van het DHL Service Center in Liaobu naar een locatie acht kilometer verderop. De vlucht verliep daarbij zonder problemen en werd bijzonder snel voltooid. Volgens DHL zou het -vergeleken met vrachtverkeer- een tijdswinst opleveren die op kan lopen tot meer dan 30 minuten.

Paddenstoelen

"De logistieke behoeften schieten op dit gebied als paddenstoelen uit de grond en bieden nieuwe kansen voor het implementeren van innovatieve oplossingen die groei op een meer duurzame, efficiënte en kosteneffectieve manier kunnen stimuleren.” vertelt Wu Dongming, CEI van DHL Express China. Hij ziet de samenwerking met EHang als een eerste stap naar innovatieve oplossingen voor het drukbevolkte China.

Tanzania

Het is niet de eerste keer dat DHL met drones experimenteert. In Tanzania heeft de Duitse bezorggigant in 2018 maandenlang testen gedaan met medicijnbezorging via speciale drones. Deze waren speciaal ontwikkeld voor een eilandgebied dat slecht bereikbaar was via conventionele bezorgmethodes.

0 Reacties

    Plaats een reactie