DHL heeft drones op pad gestuurd om medicijnen te bezorgen. Op het Afrikaanse eiland Ukerewe in Tanzania heeft het transportbedrijf bij wijze van test maandenlang drones diverse pakketten en medicijnen laten bezorgen.

Test

Pakketdienst DHL heeft zes maanden lang pakketbezorging per drone getest op het Afrikaanse eiland Ukerewe in Tanzania. De tests zijn geslaagd en de bewoners van het eiland zijn blij met de medicijnen en de DHL Parcelcopter drone die deze bezorgde.

DHL test medicijnbezorging met drone in Afrika

DHL Parcelcopter

De drone die gebruikt werd voor de testperiode is DHL's eigen Parcelcopter 4.0. Deze vloog een afstand van 60 kilometer in gemiddeld 40 minuten. Tijdens de testperiode van zes maanden legde de drone in totaal 2.200 km af. Het aantal vlieguren op de teller na afloop van de test was 2000.

Onderzoek

Volgens DHL is het project vooralsnog vooral bedoeld voor onderzoek. Onder meer voor het verbeteren van hun eigen drone technologie en de impact van drones op de gezondheidszorg. Het bedrijf is niet van plan om op korte termijn een dergelijke service te starten, maar het is niet ondenkbaar dat daar in de toekomst verandering in komt.

DHL test medicijnbezorging met drone in Afrika

Ukerewe

Het eiland Ukerewe is relatief geïsoleerd van Tanzania en daardoor lastig te bereiken met traditionele bezorgmethodes. De bevolking van het eiland kampt met diverse nare ziektes (zoals Malaria) en het duurt vaak erg lang voordat medicijnen verkrijgbaar zijn. Met de DHL Parcelcopter -die simpelweg over het water kan vliegen- zijn pakketten sneller dan ooit bezorgd.


0 Reacties

    Plaats een reactie