De Franse krant Le Parisienne meldt dat een een bezoeker recent werd gearresteerd nadat deze was betrapt op het vliegen met een drone in Disneyland Parijs.

Arrestatie

De verdachte werd tijdens de parkuren om ongeveer 21.45 uur in de buurt van het stadhuis in de Main Street in opgepakt. De 35-jarige Duitse man werd door de bewaking uit het park begeleid en overgedragen aan de politie. Deze hielden hem vervolgens vast op het politiebureau van Chessy ter ondervraging.

Geluk

Hij vertelde de autoriteiten dat hij de dag in het park had doorgebracht en dat hij foto's met souvenirs wilde maken voordat hij weer naar Duitsland terugkeerde. De politie heeft zijn foto's gewist en de drone teruggegeven. Hij kwam er deze keer met een eenvoudige waarschuwing vanaf. Een dag later stond de man weer op vrije voeten en daarmee heeft hij veel geluk gehad.

Duitser aangehouden voor vliegen met drone in Disneyland Paris

Secondewerk

De lucht boven Disneyland Parijs is beperkt luchtruim en dus verboden voor drones. Een 53-jarige fotograaf had in 2014 minder geluk toen hij werd vervolgd voor het vliegen met een drone over de parken en backstage-gebieden. Hem wachtte een mogelijke gevangenisstraf van zes maanden. Een andere man werd in 2018 zelfs binnen tien seconden het park uitgezet voordat zijn drone goed en wel in de lucht hing.

Disney en drones

Disney zelf investeert ook in drones. Zo was er vorig jaar het nieuws dat men bezig was de laatste hand te leggen aan een speciale PaintCopter-drone die verf kan spuiten. Op deze manier wil men de attracties en andere attributen van het park op efficiënte wijze van een nieuwe likje verf voorzien.

0 Reacties

    Plaats een reactie