Researchers van Disney hebben een nieuw droneconcept gepresenteerd: de PaintCopter. Deze volledige autonome robotschilder kan lastig te bereiken oppervlaktes besproeien met verf. Op termijn wil Disney deze inzetten om attracties een opknapbeurt te geven.

Opknapbeurt

Disney heeft een video uitgebracht waarin ze de PaintCopter uit de doeken doen. Deze drone kan volledig autonoom verf aanbrengen op oppervlaktes. De drone is voor nu nog een concept, maar in de toekomst wil het entertainmentbedrijf meerdere van deze mechanische schilders gebruiken om haar pretparken een opknapbeurt te geven.

Disney wil pretparken verven met PaintCopter drone

Keuzes

Om de PaintCopter goed te laten functioneren zijn er een aantal opvallende keuzes gemaakt. Zo vliegt deze drone wat minder vrij dan je gewend bent. Hij is namelijk verbonden met een apparaat op de grond dat de drone voorziet van energie en een verse lading verf om te sprayen. De drone hoeft dus geen tank met verf mee te zeulen, wat het te dragen gewicht aanzienlijk lichter maakt en energie bespaart. Daar staat tegenover dat de kabel waar de drone mee verbonden is wel zorgt voor beperkte bewegingsvrijheid, maar dat hoeft voor het verven geen probleem te zijn.

PaintCopter

Om het verven goed uit te voeren wordt de PaintCopter uitgerust met een aantal vernieuwende functies. Zo krijgt de drone een Intel RealSense dieptecamera en verschillende sensoren die ervoor zorgen dat hij als het ware oppervlaktes kan 'zien'. Zo kan de quadcopter verschillende soorten kleuren en type oppervlaktes herkennen. De drone zelf is een aangepaste versie van de DJI Matrice 100 met een spray-gun en een tilt mechanisme wat het verfpistool verschillende kanten op kan richten. Slim programmeerwerk moet ervoor zorgen dat de drone volledig autonoom zal functioneren.

Disney wil pretparken verven met PaintCopter drone

Prototype

Vooralsnog is de PaintCopter een prototype wat in ontwikkeling is, maar de research paper laat zien dat de ontwikkelaars een helder doel voor ogen hebben en alle middelen krijgen om dat uit te voeren. De belangrijkste voordelen genoemd door Disney zijn de geautomatiseerde accuraatheid van het verfwerk en de kostenbesparing op zowel salaris als materialen. Een vers likje verf voor Disneyland lijkt dus slechts een kwestie van tijd.

0 Reacties

    Plaats een reactie