Test-en ontwikkelcentrum voor drones Space53 heeft van de Inspectie Leefomgeving en Transport (IL&T) toestemming gekregen voor het testen van experimentele drones op locatie. Het Twentse bedrijf is nu de tweede partij in Nederland met deze bevoegdheid.

Bevoegdheden

Deelnemers en gebruikers van het test-en ontwikkelcentrum voor drones, Space53, beschikken nu over de noodzakelijke bevoegdheden voor het lanceren van nieuwe drone-projecten. Daaronder vallen bijvoorbeeld het ontwikkelen van nieuwe monitoring technieken, veiligheidsconcepten en nieuwe toepassingen met drones in Europese projecten.

Ontheffing

"Voorheen was het niet mogelijk om zonder technische keuring een testvlucht uit te voeren", vertelt Roel van der Wal, directeur van Drone Flight Company, één van de bedrijven binnen Space53. "Met de ontheffing kunnen we voor de Space53-partners, waaronder Universiteit Twente en Saxion Hogeschool, belangrijke tijdswinst behalen. Zij maken gebruik van experimentele technologie en wij mogen nu zelf beoordelen of deze veilig genoeg is om mee te testen."

Space53 Twente gaat experimentele dronevluchten uitvoeren op locatie

Innovatie

“Om nieuwe robottechnologie en -toepassingen in snel tempo naar de markt te brengen, is testruimte nodig", benadrukt Jaap Beernink, bestuurder bij Space 53. Hij verwacht dat deze uitbreiding van bevoegdheden het creëren van innovatieve drone toepassingen sneller en makkelijke gaat maken. Volgens Beernink bewijst deze ontwikkeling dat unieke voorzieningen een stevige duw in de rug kunnen zijn voor innovatieve organisaties. "Experimentele technologie hoort bij onze regio.”

State of Motion

State of Motion verzorgt voor de deelnemers en gebruikers van Space53 de operationele kant van het testen en experimenteren met drones. Sinds januari 2019 opereren zij vanuit de Twentse locatie van Space53.

Space53

Space53 is een test- en ontwikkelcentrum voor drones. Het centrum is gevestigd op voormalig vliegveld Twente Airport en heeft daardoor alle ruimte om drones te testen. Naast de locatie in Twente is er ook een locatie in Enschede, waar je als dronepiloot ook officiële DJI cursussen kan volgen.


Foto: Space53 facebook

0 Reacties

    Plaats een reactie