Wie echt álles wil leren over dronevliegen hoeft niet langer een vliegreis naar China te boeken. Marktleider DJI komt met haar UTC trainingscentra voor dronepiloten naar Nederland. Vanaf oktober 2018 kun je in Enschede en Hoofddorp vliegen voor gevorderden.

Trainingscentrum

Het Chinese DJI steekt met haar Unmanned Aerial Systems Training Center (UTC) voor het eerst de oceaan over en komt met dit concept naar Nederland. De marktleider op het gebied van drones heeft in Azië al zo’n 150 van deze trainingscentra actief waarbij dronepiloten professionele training krijgen in de klas en daarbuiten. Denk daarbij aan vliegen, navigeren en het uitvoeren van inspecties aan diverse bouwwerken en structuren. Daarnaast is er ook nog een tweede cursus die zich richt op de ins en outs van luchtfotografie.

Certificaat

Aan het einde van elke cursus dienen de deelnemers een kennis- en testvlucht af te ronden. Indien succesvol, dan ontvangen zij na afloop een certificaat van UTC en een brevet uitgegeven door de Inspectie Leefomgeving en Techniek (ILT). Deelnemers van de inspectietraining ontvangen het volledige Remotely Piloted Aircraft-License (RPA-L) dronebrevet. In het geval van de fotografiecursus is dat een ROC-Light brevet. Een piloot heeft minimaal een van de twee certificaten nodig om zijn drone voor commerciële doeleinden te mogen gebruiken. Daaronder vallen alle activiteiten waarbij de drone ingezet wordt om geld te verdienen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan professionele luchtfotografen die hun foto's online verkopen.

DJI brengt drone trainingscentrum naar Nederland

Standaard

DJI wil met deze constructie echt een standaard neer zetten op het gebied van drone opleidingen. "Veel industrieën hebben baat bij het gebruik van drone-technologie in Europa en wereldwijd. DJI wil bedrijven helpen om te profiteren van drone-technologie, niet alleen via onze hardware- en software-oplossingen, maar ook via educatie en empowerment" vertelt Barbara Stelzner, directeur Corporate Communication bij de Europese tak van DJI.

Europese regelgeving

Dat DJI in Europa investeert is niet gek. Drones staan al langer op de agenda van de Europese Unie. In juni gaf het Europarlement akkoord op Europese droneregels die mogelijk dit jaar nog worden ingevoerd. Door in te zetten op training die aansluit op deze richtlijnen heeft DJI als fabrikant alvast een streepje voor.

Doen?

De trainingen zullen worden aangeboden bij Space53 in Enschede en DFC in Hoofddorp. Mocht je zelf zo'n training willen volgen dan kan dit naar verwachting vanaf oktober 2018. Daarvoor zul je wel wat geld opzij moeten leggen. De inspectiecursus en fotografiecursus kosten respectievelijk 6.450 en 2.450 euro exclusief BTW. Aanmelden kan op de UCT website.

0 Reacties

    Plaats een reactie