Boeing heeft zijn nieuwste onbemande platform, het Airpower Teaming System, onthuld. Gebouwd door Boeing Australië, zal de militaire drone een aanvulling vormen op bestaande militaire vliegtuigen en hierdoor de mogelijkheid voor het aantal verschillende missies in de lucht uitbreiden.

Airpower Teaming System

"Het Boeing Airpower Teaming System zal een storend voordeel bieden voor zowel bemande als onbemande missies van geallieerde strijdkrachten", vertelt Kristin Robertson, vicepresident en algemeen directeur van Boeing Autonomous Systems. "Met zijn vermogen om snel te herconfigureren en verschillende soorten missies uit te voeren in combinatie met andere vliegtuigen, zal onze nieuwste toevoeging aan Boeing's portfolio echt een krachtvermenigvuldiger zijn, omdat het de luchtkracht beschermt en projecteert."

Boeing introduceert onbemande militaire defensie-drone

Kunstmatige intelligentie

Het systeem zal "jagerachtige prestaties" bieden, aangezien het volgens Boeing zijn 38-meter lange constructie over een afstand van meer dan 3.700 kilometer kan vervoeren. Het arsenaal aan ingebouwde sensoren communiceert alle relevante data met de bestuurder op de grond. Het systeem maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om een aanvulling te zijn voor andere vliegtuigen met behoud van een veilige afstand.

Grootste investering ooit

Volgens Boeing is dit de grootste investering van het bedrijf in een nieuw onbemand luchtvaartuigsysteem buiten de Verenigde Staten. De eerste vlucht staat gepland voor volgend jaar. Een model van het systeem werd onthuld op de Australian International Airshow op 27 februari 2019.

Boeing introduceert onbemande militaire defensie-drone

Boeing

Boeing is al tijden bezig met de ontwikkeling van verschillende drones. Zo volbracht de vliegtuigfabrikant recentelijk een eerste testvlucht met haar drone-taxi welke ontworpen is voor personenvervoer. Boeing is eveneens bezig met de ontwikkeling van een drone voor vrachtvervoer en een drone welke een gevechtsvliegtuig kan bijtanken.

0 Reacties

    Plaats een reactie