Vliegtuigfabrikant Boeing heeft een eerste testvlucht uitgevoerd met een heuse drone-taxi. Het onbemande voertuig stijgt verticaal op en kan daardoor in stedelijke gebieden mensen vervoeren.

Drones

Als vliegtuigfabrikant is Boeing erg actief in de drone-industrie. Zo werkt Boeing ook aan een drone-taxi die passagiers autonoom kan vervoeren binnen stedelijke gebieden waar transport over de grond te langzaam gaat of erg onhandig is.

Boeing voltooid eerste testvlucht met drone-taxi

Vliegen

Nadat een jaar geleden het eerste concept op papier werd gezet is deze week voor het eerst een testvlucht uitgevoerd met de drone-taxi van Boeing. Tijdens de eerste test steeg de drone op, bleef een tijdje hoveren en landde vervolgens weer.

Elektrisch aangedreven

De drone-taxi van Boeing is een elektrisch aangedreven 'Vertical Takeoff and Landing' (VTOL) luchtvaartuig. De keuze voor een elektromotor is niet alleen gedaan uit milieu overwegingen, maar ook vanwege het harde geluid die een brandstofmotor produceert.

Maximale afstand

Het idee is dat de drone-taxi van Boeing tussen vaste locaties vliegen. Op deze locaties dienen de accu's van de drone weer opgeladen te worden. De maximale afstand waarop de drone-taxi kan vliegen moet uitkomen op zo'n 80 kilometer.

Boeing voltooid eerste testvlucht met drone-taxi

Vrachtvervoer

Boeing heeft tevens plannen om een drone te ontwikkelen als vrachtvervoer. De drone moet dan een totaalgewicht van 500 lbs (227 kg) vervoeren.

Regelgeving

Boeing heeft toestemming gekregen om de eerste testvlucht uit te voeren, maar de grootste uitdaging zit hem in het uiteindelijk toestaan van het autonome luchtvaartuig. De wet- en regelgeving staat het gebruik van deze drone-taxi's nog niet toe.

0 Reacties

    Plaats een reactie