Het vliegverkeer op Dubai International Airport heeft vrijdag kort stil gelezen doordat er vliegende drones werden waargenomen. De drone en zijn piloot zijn niet opgespoord.

Drones

Dubai International Airport is een van de drukste luchthavens in de wereld voor internationale reizigers. Vrijdag lag het vliegverkeer een half uur stil door de waarneming van drones bij de luchthaven.

Vertraging

Het vliegverkeer lag vrijdag van 10:13 uur tot 10:45 uur stil. Ondanks dat dit een relatief korte tijd is, heeft dit grote gevolgen voor de vliegmaatschappijen die daardoor veel vertraging oplopen.

Risico

Over de drone zelf wordt verder nergens iets gezegd. Het is dus onbekend of er daadwerkelijk een drone in het luchtruim aanwezig was en of de daders zijn opgepakt. Luchthavens nemen altijd het zekere voor het onzekere bij drone waarnemingen en laten alle vliegtuigen aan de grond.

Vliegverkeer Dubai ligt kort stil door mogelijke aanwezigheid drones

Gatwick Airport

Eind december was de Londense luchthaven Gatwick Airport ook al de dupe van de vermoedelijke aanwezigheid van drones. De onbemande luchtvaartuigjes werden waargenomen, maar nooit opgespoord.

0 Reacties

    Plaats een reactie