Het Chinese JD.com en het Japanse Rakuten hebben een overeenkomst getekend om technologie van JD.com, zoals in drones, te gaan gebruiken bij de onbemande pakketbezorging van Rakuten in Japan.

Samenwerking

Twee grote Aziatische bedrijven, JD.com uit China en Rakuten uit Japan, hebben de handen ineengeslagen om drone bezorging in Japan een boost te geven. Na succesvolle testen van de autonome drone-technologie van JD.com in China, is nu Japan aan de beurt.

Rakuten

Het Japanse Rakuten kondigde hun drone-bezorgservice aan in 2016. In 2018 werd de eerste leveringsproef uitgevoerd met een combinatie van drones en autonome leveringsrobots. Rakuten ziet een toekomst voor pakketbezorging waarin menselijke bezorgers niet langer nodig zijn.

Rakuten en JD.com werken samen aan uitbreiding dronebezorging in Japan

JD.com

Het Chinese JD.com was in 2016 één van de eerste bedrijven die experimenteerde met drone bezorging. Het is één van de grootste online winkels ter wereld met naar eigen zeggen ruim 300 miljoen klanten. De volgende stap is het succesvol commercialiseren van de technologie die ze ontwikkeld hebben. Daarin vinden zij nu in Rakuten hun partner.

Rakuten en JD.com werken samen aan uitbreiding dronebezorging in Japan

Voordelen

"We gebruiken al meer dan twee jaar drones voor pakketbezorging in China, omdat het betrouwbaar en financieel aantrekkelijk is", zegt Jun Xiao, president van JD-X, het logistieke innovatie-lab van JD. "In Japan zien we mogelijkheden voor drones om te leveren in bergachtige gebieden, afgelegen eilanden en in noodsituaties. Op termijn zijn we ervan overtuigd dat dit voordelen zal opleveren voor mensen van over de hele wereld."


Japan

Rakuten is niet de enige speler op de Japanse markt die gelooft in pakketbezorging per drone. Eind 2018 startte de Japanse variant van PostNL, Japan Post Company, met onbemande testvluchten.

0 Reacties

    Plaats een reactie