Bij de Halftime Show van de Amerikaanse Super Bowl finale vlogen er ruim 150 drones door het Mercedes-Benz stadion in Atlanta. Tijdens het optreden van Maroon 5 vlogen de aangepaste Shooting Star drones van Intel een geografie en maakte de woorden 'ONE' en 'LOVE'.

Maroon 5

De 'Halftime Show' is hét moment van de Super Bowl finale in de Verenigde Staten. Dit jaar mocht onder andere Maroon 5 het podium beklimmen en werden vergezeld met 150 Shooting Star drones van Intel.

Intel Shooting Stars

Bij de start van het nummer 'She Will Be Loved' van Maroon 5, vlogen de ruim 150 drones de lucht in. De Intel Shooting Star drones waren voor het evenmenet aangepast en uitgerust met een lampion aan de bovenzijde.

Maroon 5 treedt op met 150 drones tijdens Halftime Show Super Bowl

ONE LOVE

De drones vlogen achter Adam Levine, lead zanger van Maroon 5, en voerde een spectaculaire geografie uit. De drones schreven de woorden 'ONE' en 'LOVE' in de lucht.

Live

Voor het eerst werd de show met drones live uitgevoerd. Vorig jaar waren de Intel drones namelijk ook al te zien tijdens de Super Bowl halftime show, maar de beelden van de drones werden eerder opgenomen en tijdens de uitzending achter zangeres Lady Gaga geplakt.

Veiligheid

Om alles veilig te laten verlopen is er vooraf veel geoefend en gepland, verklaarde Anil Nanduri, Intel's directeur en manager van de Intel Drone Group. De drones vlogen een vooraf ingesteld programma en werden aangestuurd door één computer.

Maroon 5 treedt op met 150 drones tijdens Halftime Show Super Bowl

Draadloos systeem

De drones vlogen zonder GPS, maar met via een draadloos systeem met bakens en transmitters dat Intel zelf heeft ontworpen. Deze technologie werd eerder ook gebruikt in de Radio City Music Hall met de Rockettes tijdens een kerstvoorstelling.

0 Reacties

    Plaats een reactie