Voor de jaarlijkse 'Christmas Spectacular' show zijn de Radio City Rockettes een samenwerking aangegaan met Intel voor een spectaculaire drone lichtshow. Honderd drones brengen gave lichteffecten tijdens de shows tussen 9 november en 1 januari 2019 in New York.

Christmas Spectacular

Elk jaar voeren de Radio City Rockettes een 'Christmas Spectacular' kerstshow op in de Radio City Music Hall in Manhattan. Dit jaar heeft het dans bedrijf de handen ineengeslagen met chipfabrikant Intel en vliegen er honderd drones in de concertzaal. Terwijl de drones door de lucht vliegen dansen 36 dansers van de Radio City Rockettes op het podium.

Sfeervolle kerstverlichting

De drones brengen een spectaculair en kerstachtige sfeer in de kerstshow. De honderd drones zijn ieder uitgerust met een felle LED lamp waarmee de drones spectaculaire 3-dimensionale figuren vormen in de lucht zoals sterren, explosies of andere patronen.

Lichtshow met honderd Intel drones tijdens Christmas Spectacular show in Manhattan

Autonoom

Bijzonder aan de lichtshow is dat de honderd drones slechts door één persoon worden bediend via een computer. De drones vliegen geheel autonoom binnen de concertzaal.

Shooting Star

Het is de eerste keer dat Intel een dergelijke lichtshow binnen uitvoert. Hun bekende 'Shooting Star' drones zijn voor het indoor vliegen wel wat aangepast en meer compact gemaakt. De drone past nu in de palm van je hand, is voorzien van kleinere propellers en is daarnaast lichter. Voor een lichtshow binnenshuis hoeft het Intel Drone Team geen rekening te houden met onverwachte elementen zoals wind of regen.

Lichtshow met honderd Intel drones tijdens Christmas Spectacular show in Manhattan

Herrie

Nu zul je waarschijnlijk denken dat de mensen in de zaal flink gek worden van het zoemende geluid van de honderd drones, maar ook hier heeft Intel aan gedacht. De drones zijn zo ontworpen dat het geluid van de draaiende motoren amper hoorbaar is.

Radio City Music Hall

De Christmas Spectacular show is nog te bewonderen tot 1 januari 2019 in de Radio City Music Hall in Manhattan.

0 Reacties

    Plaats een reactie