Op zaterdag 16 maart 2019 vliegen de drones je om de oren tijdens de tweede editie van DroneClash. Dit spectaculaire evenement wordt georganiseerd door de TU Delft en staat in het teken van counter-drone oplossingen.

DroneClash

In Hangaar 2 op Valkenburg Airport vindt op zaterdag 16 maart 2019 DroneClash plaats. Dit evenement staat volledig in het teken van counter-drone oplossingen. Drones strijden tegen andere drones als een soort Robot Wars, maar dan in 3D.

Drones VS drones in tweede editie DroneClash

Drone battles

Internationale teams nemen het tegen elkaar op met zelfgebouwde gevechtsdrones. Hierbij moeten zij zoveel mogelijk andere drones uit de lucht halen, maar moeten ook anti-drone interventies zien te ontwijken.

Hacken

Naast de drone battles vliegt er ook een 'verdachte' drone door de DroneClash hangar. Deze kleine Tiny Whoop drone moet ook uit de lucht gehaald worden. Het publiek kan dit doen door de drone te hacken. De snelste hacker dingt mee naar een prijzenpot van 1.000 euro. Bij de aanschaf van kaarten dien je je wel hiervoor in te schrijven.

Drones VS drones in tweede editie DroneClash

Creatieve geesten

Voor mensen die DroneClash bezoeken, maar niets met hacken hebben mogen ook zelf bedachte counter-drone attributen meenemen, mits deze veilig zijn. De organisatie is namelijk zeer benieuwd naar de creatieve geesten van hun bezoekers.

Counter-drone oplossingen

Na een eerste succesvolle editie in 2018 volgt er nu dus een tweede editie. Anti-drone oplossingen zijn een hot-item, zeker na de vermoedelijke drone waarnemingen eind december rondom de Londense luchthaven Gatwick Airport. DroneClash is een platform voor iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling van counter-drone instrumenten. Op de DroneClash Expo demonstreren ontwikkelaars en bedrijven hun producten en wisselen ideeën uit over dit relatief nieuwe veld.

Drones VS drones in tweede editie DroneClash

Bezoeken

DroneClash wordt gehouden op zaterdag 16 maart 2019 in Hangaar 2 op Valkenburg Airport. Tickets zijn te koop via de DroneClash website. Drones.nl mag haar lezers ook blij maken met een aantal vrijkaarten. Wil je deze kaarten winnen? Stuur dan jouw motivatie om de kaarten te winnen in een bericht via onze contactpagina.

0 Reacties

    Plaats een reactie