De PVV in Tholen, Zeeland, wil dat de gemeente drones gaat inzetten om drugspanden op te sporen. De partij vindt het namelijk schrikbarend en alarmerend dat er de afgelopen drie jaar veertien drugspanden in de gemeente zijn aangetroffen.

Drugspanden

Vincent Bosch van de PVV in Tholen is geschrokken van het aantal drugspanden dat is opgespoord in zijn gemeente. Het raadslid wil daarom drones inzetten om kwekerijen en drugslabs in de gemeente op te sporen.

Warmtebeeldcamera

Door met een drone met warmtebeeldcamera boven gebouwen te vliegen kan men opmerkelijke warmtebronnen zien. Vaak duidt dit op kwekerijen waarbij lampen worden gebruikt om planten sneller te laten groeien.

Tholen

De afgelopen drie jaar werden in Zeeland 130 drugspanden gesloten. In Tholen gingen in die periode veertien panden dicht. Kijkend naar het inwoneraantal per gemeente, staat Tholen met het aantal sluitingen in de top drie in Zeeland.

PVV in Tholen wil drones gebruiken om drugspanden op te sporen

Regelgeving

Om met drones boven gebouwen te mogen vliegen is er toch echt een verandering in regelgeving nodig voordat de gemeente met drones naar drugspanden gaan zoeken. Het is namelijk niet toegestaan om boven bebouwing te vliegen met drones. In Amerika zit deze verandering in regelgeving er aan te komen. Daar mogen piloten binnenkort boven mensen vliegen, mits er voldoende veiligheidsmaatregelen genomen worden.

0 Reacties

    Plaats een reactie