In Hollywood wordt er steeds meer een beroep gedaan op drones. Enerzijds voor spetterende opnames, anderzijds als bijrol in een film. In de komische horror film 'The Drone' is echter een hoofdrol weggelegd voor een DJI Phantom drone met een eigen wil.

Drone in de hoofdrol

Dit jaar verschijnt de eerste film met daarin een drone in de hoofdrol. De film 'The Drone' gaat over een drone die het bewustzijn heeft overgenomen van een serienummer vlak voor zijn dood. De drone terroriseert het pasgetrouwde stel Rachel en Chris.

Komische horror film met een drone in de hoofdrol

Drones

In de trailer zijn verschillende drones te herkennen. Zo zien we de oude DJI Phantom 2 Vision+, de DJI Phantom 3 Professional en de DJI Inspire 1.

Film

Het echtpaar moet vechten om het verraderlijke apparaat te stoppen voordat het allebei vernietigt, maar niets lijkt te werken. De drone heeft een eigen leven en weet zelfs zonder accu te vliegen. In het verloop van de film groeit de onbemande vliegende moordmachine uit tot een DJI Inspire 1 drone met nog grotere propellers om schade aan te richten.

Komische horror film met een drone in de hoofdrol

Jordan Rubin

De film wordt geregisseerd door Jordan Rubin die hiermee ook de gevaren van nieuwe technologieën wil aantonen. Hedendaags worden er voor veel 'problemen' technologische oplossingen bedacht, maar staan wij te weinig stil bij de gevaren die deze apparaten ook kunnen brengen.

Bioscoop

Of de film ook daadwerkelijk in de Nederlandse bioscopen getoond zal worden is nog niet bekend. Wel wordt de film getoond tijdens het Slamdance festival op 28 januari 2019. In 2015 schreven we ook over deze film, toen werd er in de oude trailer nog gebruik gemaakt van de DJI Phantom 2 Vision+.

0 Reacties

    Plaats een reactie