Studenten van drie universiteiten in Hongkong namen deel aan een project dat werd opgezet door dronefabrikant DJI en softwaregigant Microsoft. Het doel van het project is om drones slimmer te maken en deze zelf objecten te laten herkennen. Dit doen de studenten door kunstmatige intelligentie toe te passen.

AI x Drones Joint University Competition

DJI en Microsoft werken samen om kunstmatige intelligente drones te ontwikkelen. Samen hebben zij de AI x Drones Joint University Competition georganiseerd voor studenten van drie universiteiten in Hongkong. Zij worden uitgedaagd om 'Artificial Intelligence' (AI) drones te ontwikkelen.

DJI Phantom 4 Pro drone

De studenten kregen de opdracht om een DJI Phantom 4 Pro verschillende fruitsoorten te laten herkennen. Hiervoor dienden de studenten de drones eerst verschillende fruitsoorten te laten zien. Dit deden zij door het tonen van verschillende afbeeldingen van verschillende fruitsoorten aan de drone.

DJI en Microsoft zetten in op kunstmatig intelligente drones

Leren als mensen

De machines leren op dezelfde manier als mensen, legt onderzoeker Andy Kong van de Universiteit van Hongkong uit. Door objecten vaak te tonen, kan de software de verschillende unieke kenmerken herkennen.

Fruitsoorten herkennen

De studenten lieten hun drones opstijgen boven een grote mat met daarop verschillende fruitsoorten. De beelden van de drones werden getoond op een scherm. Daarin laat de drone zien welke fruitsoort hij herkent en daarbij een score die aangeeft hoe zeker de drone ervan is dat het ook daadwerkelijk de getoonde fruitsoort is.

DJI en Microsoft zetten in op kunstmatig intelligente drones

Verwerken van data

Het verwerken van data bij de bron, in dit geval aan boord van de drone, wordt cloud-computing genoemd. Deze manier van rekenen is krachtiger, en geeft de gebruiker direct inzicht in de data die hij wilt ontvangen.

Kunstmatige intelligentie

Drones met kunstmatige intelligentie kunnen veel voordeel brengen bij operaties als inspecties van gebouwen op gebreken of in een groot magazijn waar voorraden gecontroleerd moeten worden.

Aerialtronics PENSAR

Het Nederlandse bedrijf Aerialtronics presenteerde in 2017 de PENSAR camera die ook objecten herkent en snellere inspecties kan uitvoeren.

DJI en Microsoft zetten in op kunstmatig intelligente drones

0 Reacties

    Plaats een reactie