NYPD, de politie van New York, gaat dit jaar voor het eerst een drone inzetten ter beveiliging van Times Square tijdens de jaarwisseling.

Times Square

Times Square in New York is één van de wereldwijde hotspots om de jaarwisseling te vieren. Zo’n twee miljoen feestgangers komen bij elkaar op het bekende plein in de Amerikaanse stad om het nieuwe jaar in te luiden.

Politie gebruikt drone tijdens jaarwisseling op Times Square in New York

Drones

Door de inzet van drones krijgt de Amerikaanse politie een uniek beeld van het feestgedruis en van elke mogelijke chaos.

"De drone gaat ons een visueel hulpmiddel geven en de flexibiliteit om een camera met grote snelheid door een enorme menigte naar een bepaalde plek te kunnen verplaatsen", zei John Miller, plaatsvervangend commissaris voor intelligentie en contraterrorisme.

Politie gebruikt drone tijdens jaarwisseling op Times Square in New York

Geen concrete dreiging

Commissaris van politie James O'Neill zei dat er geen concrete dreigingen zijn voor de stad of het oudejaarsevenement. Hij moedigde toeschouwers aan om waakzaam te blijven en agenten te waarschuwen als ze vermoeden dat er iets mis is.

"Er zal waarschijnlijk een agent zijn binnen een straal van enkele meters van jou", zei Miller. "Als je iets ziet, kun je direct naar hen toe gaan."

Politie

Er zullen ongeveer 7.000 politieagenten aan het werk zijn tijdens de jaarwisseling op Times Square, inclusief teams voor terrorismebestrijding met lange kanonnen en speurhonden voor explosieven. Politieauto's en met zand gevulde vrachtwagens zullen op verschillende plekken worden gepositioneerd om te voorkomen dat voertuigen de menigte inrijden.

Politie gebruikt drone tijdens jaarwisseling op Times Square in New York

Veiligheid

Voor de veiligheid zei afdelingshoofd Terence Monahan dat de drone tijdens oudejaarsavond wordt vastgemaakt aan een gebouw en er enkel wordt gevlogen in een afgezet gebied, zodat niemand gewond raakt als het apparaat toevallig uit de lucht valt. De drone vliegt nooit recht boven de menigte, zei hij.

Video bewaking

De drone van de NYPD draagt bij aan een breed scala aan visuele bewaking met in totaal meer dan 1200 vaste camera's en beelden van verschillende politiehelikopters.

Politie gebruikt drone tijdens jaarwisseling op Times Square in New York

Las Vegas

Vorig jaar gebruikte de politie in Las Vegas al drones om tijdens de jaarwisseling de mensenstromen te monitoren op de bekende ‘Strip’. Tot op heden is het onbekend of de vliegende camera's dit jaar wederom worden ingezet in Las Vegas.

0 Reacties

    Plaats een reactie