De politie van Las Vegas zal drones gebruiken om de oudejaarsavondvieringen op de bekende 'Strip' te volgen.

Yuneec drones

Officier David Martel zei dat de afdeling twee drones zal gebruiken - een Yuneec H520 en een Yuneec Typhoon H - om drukte te monitoren, verdachte pakketten te identificeren en elke ongebruikelijke activiteit op de Strip te volgen.

Las Vegas politie zet drones in tijdens oudejaarsavond

Schietincident

Martel zei dat de onbemande vliegtuigen ook hotelvensters zullen inspecteren voor iedereen die de gebeurtenissen van 1 oktober 2017 zou willen kopiëren, toen een schutter de ramen van zijn hotelkamer op de 32e verdieping van het Mandalay Bay hotel kapot had gemaakt en 22.000 concertgangers op een nabijgelegen festivalterrein bespoot met kogels. De schutter doodde 58 mensen en verwondde meer dan 500 anderen voordat hij zichzelf van het leven beroof.

Helikopters

”Het belangrijkste is om onze officieren te ondersteunen en een beter zicht vanuit de lucht te bieden”, zei Martel woensdag. “Het is moeilijk om met een helikopter veilig langs de Strip te vliegen. Drones zijn een stuk kleiner en bij uitstek geschikt om mensenmassa’s te monitoren.”

Voetgangersstromen

De inzet van drones om menigten te monitoren vanuit de lucht zal ook helpen bij het verbeteren van de positie van barricades en andere hulpmiddelen om voor voetgangersstromen te controleren, zei hij.

Las Vegas politie zet drones in tijdens oudejaarsavond

Te laat

De politie van Las Vegas kocht eerder dit jaar vijf drones van Yuneec voor $15.000. Volgens Martel arriveerden de drones op 27 september, slechts enkele dagen voor de massale schietpartij. Ze stonden nog steeds in ongeopende dozen in een hangar op de luchthaven van North Las Vegas toen het verschrikkelijke schietincident plaatsvond.

Hij ging zo snel als hij kon naar de hangar toen hij op 1 oktober hoorde over de schietpartij, in de hoop de drones te gebruiken om eerste hulpverleners te ondersteunen.

Maar aangezien de drones waren aangekomen zonder een volle accu kon Martel de vliegende camera’s niet inzetten. Het zou namelijk een uur duren om de accu’s volledig op te laden.

Had Martel in de nacht van de schietpartij een volledig opgeladen drone kunnen inzetten, dan zei hij dat hij die gebruikt zou hebben om mensen te lokaliseren die hulp nodig hadden - tenminste één van de drones is uitgerust met een warmtebeeldsensor.

0 Reacties

    Plaats een reactie