Bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers, van het derde kwartaal van 2018, heeft Parrot bekend gemaakt ook 100 banen te schrappen op de consumentendrone afdeling. Reden hiervoor is de flinke terugloop aan omzet binnen deze afdeling.

Kwartaalcijfers

Ondanks de komst van de Parrot ANAFI drone eerder dit jaar, zag Parrot de omzet toch flink terug lopen. In het derde kwartaal van 2018 zakte de omzet met 45 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Er kwam in Q3 2018 12,5 miljoen euro binnen, waar dit een jaar eerder nog 22,6 miljoen euro was.

Parrot schrapt 100 banen na tegenvallende kwartaalcijfers

Bezuinigen

Deze omzetdaling is geen goed nieuws voor de aandeelhouders en de mensen die nog steeds hopen dat Parrot het dronefabrikant DJI moeilijk gaat maken. Parrot heeft besloten dan ook te bezuinigen op de consumentendrone markt en dit gaat ten kosten van 100 banen.

Onderzoek en ontwikkeling

Op dit moment staan er zo'n 650 mensen op de loonlijst bij Parrot. Hiervan werken er 320 personeelsleden voor de commerciële drone markt en 290 op de afdeling voor consumentendrones. De geschrapte banen komen enkel voor de rekening van de consumentendrone afdeling. Hierbij wordt er niet gesneden in het personeelsbestand van 'Onderzoek & Ontwikkeling'.

Zakelijke markt krijgt een boost

Op de zakelijke markt gaat het wel erg goed bij Parrot. Eind vorig jaar bracht de fabrikant de Parrot Bebop-Pro Thermo en de Parrot Bluegrass drone op de markt. Samen met de Pix4D software bieden deze drones veel mogelijkheden voor professionele toepassingen. Parrot voorspelt dan ook dat de verkopen op de zakelijke markt in 2019 een flinke boost zal krijgen.

Parrot schrapt 100 banen na tegenvallende kwartaalcijfers

0 Reacties

    Plaats een reactie