Vandaag zijn de nominaties van de Drone Awards 2018 bekend gemaakt. Er kan tot en met 30 november 2018 gestemd worden op dronevideo's in de categorieën 'Luchtfotografie' en 'Racing'.

Drone Awards 2018

De Drone Awards worden voor het vijfde jaar op rij georganiseerd door Drones.nl. In de twee categorieën 'Luchtfotografie' en 'Racing' zijn ieder vier video's genomineerd voor een prestigieuze Drone Award.

Luchtfotografie

In de categorie 'Luchtfotografie' zijn video's te vinden die zijn gemaakt met een drone met een hoge camera kwaliteit. De vier genomineerde video's in de categorie 'Luchtfotografie' zijn:

Jelte Keur - M.C. Escher
In de dronevideo van Jelte Keur zijn de kunstwerken te zien in de gewassen die geïnspireerd zijn op het werk van M.C. Escher. Deze kunstwerken waren te zien in de maand juli en waren gemaakt in gewassen in het noorden van Nederland. De combinatie van de gave kunstwerken op de rustgevende muziek leveren de dronepiloot uit Utrecht een nominatie op.

Sander Coppens - Oosterscheldekering
Sander Coppens legde de langste stormvloedkering van Nederland vast vanuit de lucht met zijn DJI Inspire 1 Pro drone. De Oosterscheldekering is met zijn lengte van 9 kilometer de langste stormvloedkering van Nederland en sluit de Oosterschelde af bij dreigend hoogwater. De prachtige shots zijn te aanschouwen in een 4K UltraHD kwaliteit.

Marco Borsato - Alsof Je Vliegt
De videoclip van het nummer 'Alsof Je Vliegt' van Marco Borsato bestaat volledig uit dronebeelden en is inmiddels al miljoenen keren bekeken. Het is de eerste keer dat een videoclip enkel uit opnames bestaat die gemaakt zijn met een drone. Marco Borsato is zelf ook een echte drone-enthousiasteling en heeft zelf ook meerdere drones in zijn bezit.

Droning Dutchman
Droning Dutchman (Lodi) maakt voor het tweede jaar op rij kans op een Drone Award. De dronepiloot nam zijn DJI Mavic Pro drone mee op vakantie naar het Griekse eiland Mykonos en maakte daar deze prachtige opnames.

Racing

In de categorie racing zijn video's genomineerd die zijn gemaakt met snelle quadcopters. De vier genomineerde video's in de categorie 'Racing' zijn:

SirCrashaLot - FPV Training SQG Style
In deze video neemt SirCrashaLot (Andrzej Krasny) het op tegen zijn teamgenoten van SQG tijdens een trainingssessie op een parcours in Almere. SirCrashaLot (Andrzej Krasny) werd in 2017 Nederlands Kampioen Drone Race en dat wordt je niet zomaar. Het is belangrijk om veel te trainen en veel vlieguren te maken zodat je sneller bent dan je tegenstanderrs. In deze video traint de dronepiloot uit Almere tegen zijn teamgenoten van SQG.

Rene Sebastian - Achtervolging met 360 graden camera
Quadcopterpiloot en (lucht)fotograaf Rene Sebastian rustte zijn quadcopter uit met een 360 graden GoPro Fusion camera en volgde daarmee de drones van droneracers ShaggyFPV en ThomasFPV. Op hoge snelheid vliegen ze langs en over de bomen en dankzij de 360 graden camera geeft dit een uniek effect.

ControllFPV - MMA Academy
Wim Reinders, ook wel bekend als 'ControllFPV', vliegt naast zijn racingdrone ook graag met zijn Tiny Whoop drone. Door het compacte formaat en de beschermende rand is het dé ideale quadcopter voor indoorvluchten. Een Tiny Whoop drone kan filmen vanuit unieke perspectieven, zo illustreert deze video. ControllFPV vliegt met zijn micro-drone in de MMA Academy Hubert Geven in Apeldoorn en vliegt dwars door de trainende boksers.

Vince Irie - Droneracing met Tom Coronel
Dronepiloot en zanger Vince Irie nam het op het circuit van Zandvoort op tegen WTCC racer Tom Coronel. Op hoge snelheid achtervolgt de quadcopter van Vince Irie de raceauto van Coronel en maakt deze vette opnames.

Stemmen

De stembussen zijn geopend! Ga snel naar DroneAwards.nl en stem op jouw favoriete video's in beide categorieën. Stemmen kan tot en met 30 november 2018 en door te stemmen maak je tevens kans op één van de vijf Eachine E010's met Torvol Race Pack.

Nominaties voor Drone Awards 2018 zijn bekend!

Prijzen voor de winnaars

De genomineerden van de Drone Awards zijn niet alleen in de race om de roem en felbegeerde award, maar maken tevens kans op 250 euro shoptegoed bij Droneshop.nl en een Torvol backpack voor hun drone. De winnaar in de categorie 'Luchtfotografie' wint een Torvol Adventure Backpack en winnaar in de categorie 'Racing' wint een Torvol Pitstop Backpack Pro.

Nominaties voor Drone Awards 2018 zijn bekend!

Ambassadeurs

Drone Awards 2018 wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende ambassadeurs.

Nominaties voor Drone Awards 2018 zijn bekend!

0 Reacties

    Plaats een reactie