China heeft tijdens de Zhuhai Air Show een prototype laten zien van haar nieuwste militaire wapenfeit: de CaiHong 7 stealth drone. Met de ontwikkeling van deze sneaky gevechtsdrone opent China wederom de aanval op de Amerikaanse dominantie van de internationale wapenmarkt.

Prototype

Tijdens de Zhuhai Air Show in het zuiden van China is de nieuwe Cai-Hong-7 stealth drone (CH-7) uit de doeken gedaan. Bezoekers van de beurs kunnen een prototype van het nieuwe oorlogsmonster van Chinese bodem bekijken.

CH-7 Stealth Drone

Met een spanwijdte van 22 meter en een lengte van 10 meter is de nieuwe CH-7 stealth drone te vergelijken met een klein gevechtsvliegtuig. In tegenstelling tot een regulier gevechtsvliegtuig heeft de CH-7 echter geen staartvin of andere uitstulpingen. Het compacte oorlogsvoertuig kan met haar onopvallende en aerodynamische design over een slagveld vliegen met ruim 920 kilometer per uur.

China onthult nieuwste CH-7 stealth gevechtsdrone tijdens Zhuhai Air Show

Massaproductie

Volgens de ontwerper van de CH-7, Shi Wen, kan de nieuwe oorlogsdrone 'urenlang' in de lucht blijven en doelwitten raken met ongekende precisie. Het door de staat beheerde bedrijf China Aerospace Science and Technology ontwikkelt de drone en de eerste testvluchten staan volgend jaar al op de planning. Vanaf 2022 zal de drone naar verwachting in massaproductie gaan.

Wapenmarkt

De nieuwe CH-7 stealth drone past ook goed in het plaatje van een China dat langzaam maar zeker de grootste wil worden op het gebied van militaire drones. Door hun oorlogsdrones goedkoop en op zoveel mogelijk markten aan te bieden, verovert China in rap tempo een aandeel op de internationale wapenmarkt.

China onthult nieuwste CH-7 stealth gevechtsdrone tijdens Zhuhai Air Show

Marktaandeel

Met name in het Midden-Oosten vinden drones uit de Cai-Hong (letterlijke vertaling: 'Regenboog') serie gretig aftrek. Amerika is momenteel wereldwijd nog marktleider, maar verliest marktaandeel omdat zij haar militaire drones niet aan ieder land aanbieden en qua prijs niet met China lijkt te kunnen concurreren.

Zuhai Air Show

De CH-7 stealth drone was niet het enige wapenfeit wat tentoongesteld werd op de Zuhai Air Show. Zo maakte ook diverse straaljagers en gevechtsvliegtuigen van Chinese makelaardij hun opwachting. De beurs keert jaarlijks terug en wordt door de Chinese overheid gebruikt om de vooruitgang in (militaire) luchtvaarttechnologie aan het grote publiek te tonen.


Foto: CCTV YouTube

0 Reacties

    Plaats een reactie