Pakketjes bezorgen met drones staat nog in de kinderschoenen, maar verschillende grote bedrijven als DHL en Amazon voeren al testvluchten uit. Transportbedrijf Uber voegt zich nu toe aan dit rijtje. Als het aan hen ligt dan vliegt de eerste pizza in 2021 naar je toe.

Drone bezorging

Transportbedrijf Uber is van plan om in de toekomst de maaltijden van haar bezorgdienst, UberEats, per drone te gaan bezorgen. Nadat het bedrijf al eerder liet weten in drones te geloven zijn er nu ook aanwijzingen gevonden dat deze drone bezorgdienst wel eens eerder zou kunnen beginnen dan gedacht.

Uber wil in 2021 maaltijden met drones bezorgen

Vacature

Een journalist van The Wall Street Journal kwam een opvallende vacature tegen bij UberEats. Deze maaltijdbezorgdienst van Uber is opzoek naar een 'uitvoerend bestuurder'' die een programma kan opzetten voor 'vluchtstandaarden en trainingen'. Op termijn zouden er dan 'veilige, legale, efficiënte en schaalbare' vluchtoperaties plaats gaan vinden. De CEO van Uber, Dara Koshrowshahi, vertelde in mei 2018 al dat het vervoersbedrijf drones wilde gaan inzetten voor bezorging. Met het publiceren van deze vacature lijkt Uber nu klaar om de daad bij het woord te gaan voegen.

UberEats

UberEats is de maaltijdbezorgingsdienst van Uber. Het werkt een beetje als Thuisbezorgd, maar met een twist. Je bestelt namelijk je eten bij een restaurant, maar het is niet het restaurant zelf wat de maaltijd bezorgd. Dat doet een Uber-chauffeur die in de buurt is. Terwijl je op je bestelling wacht kun je de naam en foto van je bezorger zien en deze volgen op een kaart. In de toekomst zou dit dus zomaar een drone met een serienummer kunnen zijn. Minder persoonlijk, maar mogelijk wél een stuk efficiënter én milieuvriendelijker.

Uber wil in 2021 maaltijden met drones bezorgen

Start

De eerste testvluchten voor de maaltijdbezorgingsdienst per quadcopter worden in 2019 verwacht. Uber hoopt dat de dienst vanaf 2021 ook daadwerkelijk commercieel van start kan gaan. Zo komt die vliegende pizza steeds dichterbij.

0 Reacties

    Plaats een reactie