Uber Technologies Inc. is van plan om voedsel te gaan bezorgen met behulp van drones in San Diego als onderdeel van een uitgebreid commercieel testprogramma dat woensdag door de Amerikaanse overheid is goedgekeurd, zei Dara Khosrowshahi, chief executive officer van Uber.

Bezorging van eten binnen 30 minuten

Khosrowshahi zei dat mensen binnen vijf tot dertig minuten een maaltijd zouden moeten verwachten, afhankelijk of het door een drone of door een mens wordt bezorgd. "Druk op een knop en krijg eten voor de deur", zei hij. Uber is nu de grootste onderneming voor de levering van levensmiddelen in de wereld, vertelde Khosrowshahi tijdens een interview op de Uber-conferentie in Los Angeles.

Uber is van plan om maaltijdbezorging met drones te testen

Testen

Het Amerikaanse ministerie van verkeer heeft verklaard dat het 10 staten en een handvol bedrijven koos, waaronder Alphabet Inc., FedEx Corp., Intel Corp., Qualcomm Inc. en Uber, om samen te werken om de inzet van commerciële drones te testen.

Uber is van plan om maaltijdbezorging met drones te testen

Mobiliteit

Uber toonde deze week tijdens de Uber conferentie ook een prototype van haar vliegende taxi. Hoewel de CEO aanvankelijk als scepticus van het vliegende auto-programma bij Uber was gekomen, ondersteunt hij nu de futuristische plannen van zijn onderneming. "Uber kan niet alleen over auto's gaan. Het moet over mobiliteit gaan."

0 Reacties

    Plaats een reactie