Uber heeft zijn 'vliegende auto' concept onthuld tijdens zijn tweede jaarlijkse Uber Elevate Summit, waar prototypen worden getoond voor Uber's vloot van luchttaxi's.

UberAIR

De vliegende auto's, die het bedrijf hoopt te introduceren aan reizigers in twee tot vijf jaar, zullen verticale opstijgingen en landingen uitvoeren vanaf zogenaamde 'Skyports'; luchtstations op daken of de grond. In eerste instantie zullen de vliegende auto's worden bestuurd, maar het bedrijf streeft ernaar dat het vliegtuig autonoom vliegt.

Uber toont prototype van UberAIR-taxi

Drones

De prototypen lijken meer op drones dan helikopters, met vier rotoren op vleugels. Bedrijfsfunctionarissen zeggen dat ze veiliger zullen zijn dan choppers, die op één rotor werken. Ze vliegen tot 60 meter boven de grond en zullen stiller zijn dan een helikopter. Ze produceren de helft van het geluid van een vrachtwagen die langs een huis rijdt.

Concurrentie

Uber, die samenwerkt met NASA bij het ontwikkelen van de nieuwe UberAIR-service, staat voor concurrentie in de lucht. Kitty Hawk, een autonoom vliegend taxibedrijf gesteund door Larry Page van Alphabet, onthulde haar nieuwste commerciële vliegtuig Cora in maart. Het bedrijf werkt samen met de regering van Nieuw-Zeeland om haar luchttaxi's te commercialiseren. Een andere concurrent, Airbus, voerde de eerste succesvolle vlucht van zijn autonome vliegende auto in februari uit.

Prijs

Uber zegt dat passagiers in eerste instantie hetzelfde betalen als voor een Uber Black over dezelfde afstand, maar zodra de service genoeg passagiers heeft, zullen de kosten zelfs dalen naar Uber X-tarieven voor dezelfde reis. Het bedrijf is van plan om UberAIR uit te rollen in Dallas-Fort Worth en Los Angeles in 2023, met testen in deze steden vanaf 2020.

0 Reacties

    Plaats een reactie