Kitty Hawk heeft een vliegende taxi drone onthuld. Het bedrijf, dat financieel wordt gesteund door Google-oprichter Larry Page, gaat de drone testen in Nieuw-Zeeland.

Cora

De vliegende taxi van de Kitty Hawk krijgt de naam Cora en beschikt over 12 rotoren waardoor hij verticaal kan opstijgen. Eenmaal in de lucht wordt de propeller van het vliegtuig ingeschakeld en vliegt de taxi voorwaarts met een maximale snelheid van 180 kilometer per uur.

Passagiers

Doordat Cora is voorzien van 12 rotoren wordt de opwaartse kracht verdeeld. Hierdoor maakt de vliegende taxi minder herrie dan een helikopter. Cora biedt plaats aan twee passagiers.

Vliegen

Cora vliegt op elektriciteit en heeft een bereik van maximaal 100 kilometer. Daarbij vliegt de taxi op een hoogte van 150 meter tot 1 kilometer.

Boordcomputer

De vliegende taxi van Kitty Hawk is voorzien van drie onafhankelijke boordcomputers die ervoor zorgen dat Cora zelf vliegt. Wanneer een boordcomputer uitvalt neemt een andere de besturing over. Wanneer alle boordcomputers uitvallen dan zorgt de automatische parachute ervoor dat de taxi veilig op de grond komt.

Nieuw-Zeeland

Kitty Hawk gaat de drone testen in Nieuw-Zeeland waar zij toestemming hebben ontvangen van premier Jacinda Ardern om testvluchten uit te voeren. Het is nog niet bekend wanneer er passagiers in de drone kunnen stappen.

Kitty Hawk onthult vliegende taxi drone

Flyer drone

In 2017 presenteerde Kitty Hawk ook een drone die personen kan vervoeren. De Flyer drone biedt plaats voor één passagier die bovenop de drone zit.

Kitty Hawk

Het bedrijf Kitty Hawk wordt financieel ondersteund door Google-oprichter Larry Page. Het bedrijf wordt staat onder leiding van Sebastian Thrun die het voormalig hoofd was van Google X, de divisie die onder meer zelfrijdende auto's ontwikkelde. Kitty Hawk staat als bedrijf geheel los van Google.

0 Reacties

    Plaats een reactie