Ruim vijftig drone-teams gaan in het zuiden van de Verenigde Staten de lucht in om schade veroorzaakt door tropische storm Florence in kaart te brengen. De drones zullen zich vooral richten op het identificeren en zelfs repareren van beschadigde elektriciteitskabels.

Essentieel

Met de enorme schade veroorzaakt door orkaan Florence zijn drones essentieel voor het snel identificeren én herstellen van het beschadigde elektriciteitsnetwerk. In North Carolina zijn inmiddels meer dan vijftig drone-teams ingezet door diverse bedrijven. Privépiloten en ramptoeristen wordt ondertussen vriendelijk verzocht het luchtruim te verlaten.

Drone-teams

De drone-teams opereren namens verschillende bedrijven. Veel verzekeringsmaatschappijen doen mee, maar ook energiebedrijven zoals de New York Power Authority en Duke Energy dragen hun steentje bij. De grootte van zo'n drone team kan variëren van één tot zes drones. In totaal gaan er zo'n 106 drones de lucht in boven de getroffen gebieden. Doel is om het elektriciteitsnetwerk zo snel mogelijk te herstellen.

Drones ingezet bij schadeherstel orkaan Florence

Oproep

Het zal dus aardig druk worden in het luchtruim boven North Carolina. Om die reden heeft de gouverneur van het gebied, Roy Cooper, een oproep gedaan aan privépiloten om hun drones vooral op de grond te laten. Dit zodat de hulp-drones van de bedrijven geen hinder ervaren, maar ook reddingshelikopters kunnen makkelijker landen als het aantal drones in de lucht overzichtelijk blijft. Wie toch gaat dronevliegen in het gebied riskeert een boete die op kan lopen tot meer dan 20.000 dollar.

Overstromingen

De storm in North Carolina is grotendeels gaan liggen, maar de schade is niet mis. Grote delen, waaronder zelfs een complete snelweg, liggen onderwater. Doordat deze ondergelopen gebieden moeilijk begaanbaar zijn, vormen drones een goede oplossing om deze plekken te verkennen en hulp te bieden.

Drone hulpverlening

Het is niet de eerste keer dat drones ingezet worden om steun te bieden na een ramp. Puerto Rico werd in maart 2018 getroffen door orkaan Maria en de bewoners zaten maanden zonder elektriciteit. Dankzij het gebruik van drones kon daar het het elektriciteitsnetwerk hersteld worden.


0 Reacties

    Plaats een reactie