Nadat orkaan Maria het elektriciteitsnetwerk op het eiland Puerto Rico verwoestte, is dit na vijf maanden nog altijd niet hersteld. Drones van het energiebedrijf Duke Energy worden nu ingezet om de elektriciteitskabels in het bergachtige landschap te repareren.

Herstellen

In Puerto Rico zijn honderden werknemers van het Amerikaanse energiebedrijf Duke Energy al maanden bezig om het elektriciteitsnetwerk op het eiland te herstellen dat werd verwoest door orkaan Maria. Hiervoor worden sinds kort ook drones ingezet.

Drones

De drones vertrekken met een lichtgewicht kabel en vliegen naar een mast. Aan het uiteinde van de kabel zit een lus waarmee de kabel aan een mast bevestigd kan worden. Aan de kabel zit ook een magneet om dit goed uit te voeren. Als de kabel eenmaal aan de mast hangt wordt deze op afstand aangetrokken waardoor hij blijft zitten.

Drones repareren elektriciteitsnetwerk in Puerto Rico

Goedkoper en veiliger

In de Amerikaanse staat Indiana werd eerder op een soort gelijke manier elektriciteitskabels bevestigd, maar toen werd er gebruik gemaakt van een helikopter. De inzet van drones is veel goedkoper en minder gevaarlijk.

Duke Energy

Het Amerikaanse bedrijf Duke Energy is een van de eerste energiebedrijven die drones inzet om elektriciteitskabels te herstellen. Eerder zette het bedrijf drones al in om zonnepanelen, windturbines en andere structuren aan inspecties te onderwerpen.

0 Reacties

    Plaats een reactie