De uitreiking van de Drone van het Jaar 2018 award komt steeds dichterbij. Daarom zetten wij deze maand elke week een van de genomineerde drones in de spotlight. Deze keer staat de RyzeTech Tello in de schijnwerpers.

Drone van het Jaar 2018 nominatie

De Ryze Tech Tello is één van de populairste drones van het jaar en in de running voor de titel Drone van het Jaar 2018. Klein maar fijn vat deze minidrone mooi samen, maar onderschat deze niet. Ryze Tech heeft met hulp van DJI technologie een drone gemaakt die het speelgoedsegment ver achter zich laat in functionaliteit en gebruiksgemak.

Design

De Ryze Tech Tello is een mooi staaltje techniek in een wel erg handzaam formaat. De kleine drone, met zijn wit/grijze kleurenpalet en nette afwerking, maakt meteen een goede indruk. Om dit veilige, maar speelse karakter te benadrukken wordt de Tello geleverd met propeller guards om de propellers mee te beschermen. Je kunt deze zien als de bumpers van de drone. Het resultaat is een strak uiterlijk en een nette afwerking. Ondanks het bescheiden formaat voelt de Tello niet fragiel of breekbaar, maar juist betrouwbaar. Dat is voor een drone met een gewicht van slechts 85 gram best een prestatie.

X-factor: Portable gebruiksgemak

De Ryze Tech Tello past letterlijk in je handpalm. En vervolgens kun je hem nog vanuit die positie laten opstijgen ook. Op het eerste gezicht lijkt er misschien weinig verschil met de felgroene speelgoed drone van de Intertoys, maar schijn bedriegt. Onder de motorkap zit DJI technologie en dat zorgt ervoor dat de drone zeer stabiel vliegt. Daarnaast kan de Tello ook leuke stunts uitvoeren (bijvoorbeeld een flip) en dat gaat heel gemakkelijk met een knop op het touchscreen van je smartphone, die ook meteen als controller functioneert. Dat werkt allemaal super simpel, want de Tello verbindt je gewoon via Wi-Fi met je telefoon. Dat kan ook gewoon op een open veld, want de drone heeft zijn eigen Wi-Fi netwerk en is dus niet afhankelijk van een locatie.

Drone van het Jaar 2018 Nominatie: Ryze Tech Tello

Camera

De Ryze Tech Tello is voorzien van een 5MP camera. Hiermee maak je foto's in een bescheiden resolutie van maximaal 4096 x 3072 pixels. Door het kleine en handzame design kun je shots van heel dichtbij maken of in krappe ruimtes vliegen waar andere drones niet kunnen komen. Leuk als je een kijkje wil nemen op die ene veel te hoge en vergeten plank op zolder.

Video

De Ryze Tech Tello heeft een degelijke camera die filmt in 720p resolutie met 30 frames per seconde. De minidrone heeft geen gimbal aan boord om de beelden te stabiliseren, maar door slimme software gebeurt dit alsnog digitaal. Door het kleine formaat zoeft de Tello overal met gemak tussendoor, wat leuke video's oplevert. Handig daarbij is dat de Tello de beelden direct opslaat op je telefoon. Zo is een geheugenkaartje niet nodig.

Extra's

Bijzonder is ook dat de Ryze Tech Tello verder gaat dan alleen vliegen. Je kunt de drone programmeren via Scratch, een codeersysteem. Dat klinkt ingewikkeld, maar het is ontworpen zodat je spelenderwijs kennis maakt met programmeren. Met een paar simpele regels code die je invoert via je smartphone kan de drone een specifieke route vliegen. Geavanceerde gebruikers kunnen zelfs zelf software ontwikkelen voor de Tello drone om dit nog verder uit te breiden. Daarnaast hebben Ryze Tech en DJI ervoor gezorgd dat ook de Tello voorzien is van een aantal leuke QuickShot functies.

Reviews

De Ryze Tech Tello is gereviewed door diverse sites waaronder

Specificaties

  • Beeldkwaliteit: 720p bij 30 frames per seconde
  • Maximale vliegtijd: 13 minuten
  • Duur opladen batterij: +/- 1 uur
  • Maximale snelheid: 28 km/h
  • Gewicht: 80 gram

Drone van het Jaar 2018 verkiezing

Naast de Ryze Tech Tello zijn ook de DJI Mavic Air, DJI Spark en de Parrot Bebop 2 Power genomineerd. Welke van deze drones is jouw favoriet? Breng nu je stem uit op de website van Drone van het Jaar!

RyzeTech Tello video's

Bekijk hieronder een aantal video's gemaakt met de RyzeTech Tello, waaronder een video die een overzicht geeft van de verschillende functies.


0 Reacties

    Plaats een reactie