Stukje voor stukje je eigen werkende drone in elkaar zetten: het kan met de Force Flyers DIY Building Block Drone. Het Amerikaanse speelgoedbedrijf heeft een bouwpakket samengesteld waarmee zonder technische kennis of apparatuur een drone in elkaar zet.

Do It Yourself

De Force Flyers DIY Building Block Drone is een plastic quadcopter die je zelf in elkaar zet en naar eigen smaak verder kunt customizen met Lego steentjes. Met de bijgeleverde onderdelen bouw je stukje voor stukje je eigen drone en daar komt geen soldeerbout of technische kennis aan te pas. Door het toepassen van je bestaande Lego vaardigheden kom je namelijk al een heel eind, al zul je voor sommige onderdelen de bijgeleverde schroevendraaier erbij moeten pakken.

Functies

Dankzij een aantal handige ingebouwde features is de Force Flyers DIY Building Block Drone zeer geschikt voor beginnende dronepiloten. Zo beschikt de drone over 6-assige gyro stabilisatie waardoor het vliegende bouwpakketje verrassend stabiel door de lucht manoeuvreert . De drone wordt daarnaast ook direct geleverd met een controller zodat je fysieke feedback hebt tijdens het vliegen. Als je daar eenmaal aan gewend bent dan kun je zelfs flips maken. En mocht dat de eerste paar keren een noodlanding opleveren dan zet je de drone natuurlijk snel en makkelijk weer in elkaar dankzij het crash-bestendige ABS plastic.

Bouw en customize je eigen lego drone

Leerzaam

Door de drone in elkaar te zetten leer je op speelse wijze rekening te houden met natuurkundige begrippen als aerodynamica en gewichtsverdeling. Daarmee is de Force Flyers DIY Building Block Drone ook leerzaam voor kinderen en mensen die op een laagdrempelige manier over technisch design willen leren.

Kopen

De Force Flyers DIY Building Block Drone is te koop in vier variaties: standaard, politie, brandweer en leger. Maar als je echt los wil gaan met je innerlijke kind kun je ook je oude Lego blokjes van de zolder afhalen: de drone is volledig customizable met bestaande Lego onderdelen. De doe-het-zelf-drone is verkrijgbaar vanaf ongeveer 36 euro.

Lego & Drones

Lego en drones zijn in het verleden al vaker een goede combi gebleken. Zo kwam het bedrijf Flybrix al eerder met een zelf te bouwen Lego octocopter. Deze was echter nog niet te customizen. BMW en Lego Technic pakten het wat grootser aan en kwamen met een heuse vliegende motor. Ondertussen, in de wereld van de professionele dronebouwers, kwam Parrot met een systeem om een drone te voorzien van Lego blokjes.

0 Reacties

    Plaats een reactie