Ontwerpers bij LEGO Technic vinden het leuk om 2-in-1 kits te maken waarbij de klant met slechts een kit, twee verschillende ontwerpen kan bouwen. Daarvoor moeten zij zelf eerst om de tafel om hiervoor een ontwerp te bedenken. Daarbij kwamen zij bij het idee om een BMW R 1200 GS Adventure motor om te toveren tot een vliegend exemplaar. Het ontwerpteam van BMW was enthousiast en besloot de vliegende motor op ware grote te bouwen.

LEGO Technic

Het rijden op een motor geeft je de vrijheid en laat je rijden op plekken waar auto's dit niet kunnen. Het doel van de LEGO Technic ontwerpers was om deze vrijheid te vergroten en zo kwamen zij op het idee om een vliegende BMW motor te ontwerpen. Hiervoor gebruikten de ontwerpers slechts de onderdelen die geleverd worden in de LEGO Technic's kit van de BMW R 1200 GS Adventure.

BMW en LEGO Technic bouwen vliegende motor

BMW

Nadat het ontwerp team van LEGO Technic de vliegende BMW motor hadden gebouwd waren ook de ontwerpers van het Duitse BMW enthousiast. Een afdeling van jonge ontwerpers bij de BMW Junior Company raakten geïnspireerd en besloten de LEGO Hover Ride op ware grote na te maken. Helaas lukte het niet om het full-size model ook daadwerkelijk te laten vliegen.

BMW en LEGO Technic bouwen vliegende motor

Full-size model

Het concept van de motor van de toekomst is deze week te zien bij LEGO World in Kopenhagen, Denemarken. Ook zal de BMW Hover Ride te zien zijn bij het BMW Group Research and Innovation Center in München, Duitsland en het BMW Welt museum.

0 Reacties

    Plaats een reactie