In het weekend van 15 en 16 september 2018 staat weer een groot dronerace spektakel op het programma. In de Eurohal in Zuidbroek vindt dan de IDRA Challengers Cup plaats.

Dronerace

Op 15 en 16 september 2018 wordt de IDRA Challengers Cup dronerace wedstrijd gehouden in de Eurohal in Zuidbroek. Op zaterdag kunnen de racers zich kwalificeren voor de finale-race die op zondag plaats vindt.

Eurohal Zuidbroek

De dronerace wordt georganiseerd door de International Drone Racing Association (IDRA) in samenwerking met DronEvents. In de Eurohal Zuidbroek is een ruimte beschikbaar van zo'n 6.400 m2. De racetrack zal bestaan uit DMX aangestuurde LED elementen en opblaasbare gates. In totaal zal de track ongeveer 500 meter lang worden. Wanneer er meer dan 50 piloten zich inschrijven voor de race, dan worden er zelfs twee tracks opgebouwd.

IDRA Challengers Cup op 15 en 16 september in Eurohal Zuidbroek

IDRA Challengers Cup

De IDRA Challengers Cup bestaat uit een 20 tal wedstrijden (regionaal en internationaal) waarbij piloten punten kunnen verdienen voor het klassement van 2018. De Challengers Cup is een competitie voor individuele piloten.

DronEvents

Voor de organisatie van de IDRA Challengers Cup heeft IDRA de handen ineengeslagen met DronEvents, dat in Nederland ook verantwoordelijk is voor de raceleiding van het NK Drone Race. Daarnaast geeft DronEvents demonstraties, zoals tijdens Koningsdag 2018 en was het ook verantwoordelijk voor het drone racing event tijdens GameDay in Den Helder.

IDRA Challengers Cup op 15 en 16 september in Eurohal Zuidbroek

IDRA Utrecht Internationals

Eerder dit jaar organiseerde IDRA eveneens een droneracing event in Nederland. In het weekend van 31 maart en 1 april 2018 werd in de jaarbeurs de IDRA Utrecht Internationals gevlogen.

Meer info: https://dronevents.eu/idra-challengers-cup/

0 Reacties

    Plaats een reactie