Op Koningsdag gaan de prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane leren drone vliegen op vliegveld Groningen Airport Eelde. Daar zullen zij in één van de hangars op het Kinderplein vliegles krijgen van een groepje van vijf kinderen.

Verjaardag

Morgen viert Koning Willem-Alexander zijn 51ste verjaardag in Groningen samen met zijn gezin en duizenden Groningers. Het wordt zijn vijfde koningsdag sinds zijn kroning. Zijn dochters zullen op vliegveld Groningen Airport Eelde vliegles krijgen van een groepje van vijf kinderen in één van de hangars.

Techniek van de toekomst

De kinderen krijgen al een tijdje zelf les van Tim Spijker van Drone Events. "Kinderen pakken het snel op en dat is belangrijk. Drones zijn natuurlijk de techniek van de toekomst", vertelde Spijker aan RTV Noord. "We zien dat er steeds meer werk in komt, en dat er steeds meer technologische stappen worden gemaakt. Straks worden er pakketjes mee bezorgd. Voor kinderen is het goed om vroeg te beginnen met het besturen van een drone", aldus Spijker.

Koningsdag wordt droningsdag op Groningen Airport Eelde

Vliegkooi

Het dronevliegen zal gebeuren in een kooi van netten. Het publiek en de piloten blijven buiten de kooi en kunnen perfect zien wat er in de kooi gebeurt. Dankzij de netten kunnen de drones in geval van een crash het publiek niet raken.

Vliegles

Hebel is één van de kinderen die de prinsjes een spoed cursus drone vliegen gaat geven. De belangrijkste tip die hij de prinsesjes gaat geven is om niet direct het gas voluit te doen. Dan gaat de drone namelijk direct hard de lucht in en dat is niet nodig.

Vermakelijk

Volgens drone-leraar Spijker zullen de prinsesjes niet direct goed kunnen vliegen, maar hij hoopt dat ze wel getriggerd worden om het misschien in de toekomst vaker te doen. Naast dat het leerzaam is, is het ook gewoon erg vermakelijk.

Koningsdag wordt droningsdag op Groningen Airport Eelde

0 Reacties

    Plaats een reactie