Na lang wachten en veel speculeren was het vandaag eindelijk zo ver. In New York presenteerde DJI de opvolger van haar populaire Mavic Pro drone: DJI Mavic 2.

2 versies

Aan Michael Oldenburg, hoofd Product Communications bij DJI, de eer om bijna twee jaar na aankondiging van de Mavic Pro DJI's nieuwste vlaggenschip te presenteren. In tegenstelling tot haar voorganger is de DJI Mavic 2 drone verkrijgbaar in twee varianten:
• DJI Mavic 2 Pro
• DJI Mavic 2 Zoom

DJI presenteert Mavic 2 drone

DJI Mavic 2 Pro

DJI Mavic 2 Pro is 's werelds eerste drone uitgerust met een Hasselblad camera. De Hasselblad L1D-20c camera heeft een verbeterde 1 inch CMOS sensor, schiet video in 4K Ultra HD en maakt foto's in 20 megapixels.

DJI presenteert Mavic 2 drone

DJI Mavic 2 Zoom

DJI Mavic 2 Zoom is uitgerust met een camera met optische zoom. De 24-48 mm optische zoom camera heeft een 1/2.3 inch CMOS sensor, registreert video in 4K Ultra HD en maakt foto's in 12 megapixels. Dankzij de ' Super Resolution'-functie is het mogelijk om panorama foto's te maken van 48 megapixels door het automatisch combineren van 9 foto's.

DJI presenteert Mavic 2 drone

Hyperlapse

DJI Mavic 2 is uitgerust met een 'Hyperlapse'-functie waarmee het mogelijk is om prachtige timelapse opnames vanuit de lucht te maken die direct door het apparaat worden verwerkt. Mavic 2 kent vier verschillende Hyperlapse-functies:
• Free
• Circle
• CourseLock
• WayPoint

Sensoren

DJI Mavic 2 is voorzien van sensoren in alle richtingen van het apparaat. Aan de voorkant is de Mavic 2 voorzien van twee sensoren die zo'n 20 tot 40 meter ver kunnen kijken. Aan de onderzijde van het apparaat gebruikt de Mavic 2 een infrarood systeem met 2 sensoren om obstakels tot 22 meter afstand te kunnen detecteren.

In tegenstelling tot zijn voorganger is de Mavic 2 ook uitgerust met sensoren aan beide zijkanten, achterkant en zelfs bovenkant van het apparaat. In totaal is de Mavic 2 dus uitgerust met 10 verschillende sensoren.

DJI presenteert Mavic 2 drone

ActiveTrack 2.0

De Mavic 2 uitgerust met een verbeterde functie om bewegende objecten te volgen. ActiveTrack 2.0 kent verbeteringen op het gebied van hard- en software om ervoor te zorgen dat objecten nog beter gevolgd kunnen worden. Zo is het volgen preciezer, kan de drone een object volgen op hoge snelheid en wordt het traject dat het object aflegt voorspelt.

Quickshots

DJI Mavic 2 beschikt over zeven professionele opnamemodussen die via een simpele druk op een knop toegankelijk zijn:
• Dronie
• Circle
• Helix
• Rocket
• Boomerang
• Asteroid
• Dolly zoom

DJI presenteert Mavic 2 drone

Snelheid

Dankzij de gestroomlijnde body is de Mavic 2 nog sneller dan zijn voorganger. DJI Mavic 2 haalt snelheden van zo'n 70 kilometer per uur.

Vliegtijd

DJI Mavic 2 beschikt ook een verwisselbare 3850mAh 15.4V accu. Een volle accu resulteert in maximaal 31 minuten vliegtijd.

OcuSync 2.0

DJI Mavic 2 maakt gebruik van OcuSync 2.0-technologie voor draadloze transmissie van de beelden. Deze verbeterde transmissie technologie maakt het mogelijk om beelden in 1080p Full HD tot 8 kilometer draadloos te communiceren.

DJI presenteert Mavic 2 drone

Prijs

De DJI Mavic 2 Pro zal te koop zijn voor 1.449 euro. De DJI Mavic 2 Zoom kost 1.249 euro. Volgens DJI zullen de eerste drones nog deze maand verscheept worden.

DJI presenteert Mavic 2 drone

Fly More Kit

Met de komst van Mavic 2 introduceert DJI ook de zogenaamde Fly More Kit. In deze set zitten alle accessoires die normaal in de Fly More Combo zitten, maar dan eveneens voor een scherpgeprijsde actieprijs. Hierdoor is het mogelijk om eerst de drone los te kopen en in een later stadium uit te breiden naar de Fly More Combo d.m.v. de aanschaf van de Fly More Kit.

0 Reacties

    Plaats een reactie