Op het voormalig vliegveld van Twente Airport wordt deze week een systeem getest die ervoor moeten zorgen dat drones veilig in het luchtverkeer worden opgenomen. Hierdoor ontstaan er meer mogelijkheden voor professionele toepassingen.

Space53

Space53, het test- en ontwikkelcentrum voor drones op voormalig vliegveld Twente Airport, test deze week een systeem die het luchtverkeer veiliger moet maken. Dit doen zij door middel van een tweetal systemen.

DJI Aeroscope-systeem

Het DJI Aeroscope-systeem is in staat om drones in het luchtruim te identificeren aan de hand van de informatie die ze zelf uitzenden. Hierdoor kunnen er bijvoorbeeld berichten worden gestuurd naar de eigenaar van een drone die zich niet aan de regels houdt.

Luchtverkeerssysteem voor drones getest op Space53, Twente Airport

Airmap

Het tweede systeem komt van het bedrijf Airmap. Op dit systeem kunnen dronevluchten worden aangemeld en worden gevolgd. Airmap is sinds kort onderdeel van Space53, nadat Nokia stopte als samenwerkingspartner van het dronecentrum.

Luchtverkeerssysteem voor drones getest op Space53, Twente Airport

Toestemming

Door de informatie van beide systemen te combineren kan er een duidelijk zicht komen op het aantal dronevluchten en de routes hiervan. Het systeem maakt onderscheid tussen drones die toestemming hebben om te vliegen en drones die op de locatie niets te zoeken hebben. Het wordt hiermee mogelijk om op te treden tegen ongewenste drones.

0 Reacties

    Plaats een reactie