Nokia heeft zich teruggetrokken van de samenwerking met dronecentrum Space53 op Twente Airport. De Finse telecomgigant richt zich niet langer op het ontwikkelen van verkeers- en veiligheidssystemen van drones. Nokia heeft AirMap als nieuwe samenwerkingspartner van het dronecentrum Space53 aangebracht.

Strategische keus

Nokia heeft een paar maanden geleden de strategische keus gemaakt om zich voortaan vooral te richten op het 'internet of things' en heeft het ontwikkelen van software voor het veilig kunnen vliegen van onbemande systemen als kernactiviteit geschrapt. Nokia was sinds 2016 verbonden aan Twente Space53.

Iconische naam

Marc Sandelowski van Space53 betreurt het afhaken van Nokia. "Nokia is een wereldspeler met een iconische naam. Het was prachtig dat Nokia in 2016 aangaf zich wel aan Twente en Space53 te willen verbinden", aldus Sandelowski tegenover Tubantia.

AirMap

Nokia heeft AirMap aangebracht als nieuwe samenwerkingspartner van het dronecentrum Space53. AirMap is veel meer gespecialiseerd in droneverkeer en veiligheidssystemen en heeft vestigingen in Santa Monica, Verenigde Staten en in Berlijn, Duitsland. De beoogde samenwerking moet nog worden uitgewerkt.

Nokia niet langer betrokken bij dronecentrum Space53 Twente Airport

Gespecialiseerd

Sandelowski is blij met de beoogde samenwerking met AirMap. Het bedrijf is kleiner en veel meer gespecialiseerd waardoor hij verwacht sneller te kunnen schakelen.

5G-frequentie

Space53 gaat samen met AirMap en telecomproviders invulling geven aan het testen van de 5G-frequentie. Enschede heeft zich nadrukkelijk opgeworpen als proeftuin voor de verdere ontwikkeling van deze vijfde generatie van mobiele netwerken.

Nokia niet langer betrokken bij dronecentrum Space53 Twente Airport

0 Reacties

    Plaats een reactie