Nokia wordt de nieuwe technologiepartner van Space53. Het terrein van Space53 is ideaal voor Nokia om nieuwe Traffic Management systemen te testen. Op maandag openen de deuren van het nieuwe test- en ontwikkelcentrum voor drones in Twente.

Space53

Ook Nokia gaat gebruik maken van de voormalig Vliegbasis Twente, dat onder de naam Space53 is omgedoopt tot testlocatie voor drones. De telecomfabrikant wil deze locatie gebruiken om nieuwe verkeers- en veiligheidssystemen te testen. Deze systemen moeten er voor gaan zorgen dat drones op een veiligere manier gebruik maken van het luchtruim. Nokia heeft gekozen voor Space53 omdat er genoeg ruimte is en een kennisinstelling aanwezig is. Aankomende maandag wordt de samenwerkingsovereenkomst getekend door alle betrokken partijen.

Nokia nieuwe partner van drone testlocatie Space53

Unmanned Aerial Traffic Management

Nokia heeft een Unmanned Aerial Traffic Management ontwikkeld om er voor te zorgen dat het vliegen met drones veiliger wordt. Het systeem wordt ondersteund door verschillende drones die voortdurend het luchtruim analyseren zodat het luchtruim veiliger wordt. Verder worden de drones voorzien van een mobiele internetverbinding (4G) en een GPS-navigatie systeem.

Nokia

Aan het begin van de samenwerking gaat Nokia regelmatig het terrein afhuren zodat de droneveiligheidssystemen kunnen worden getest. Het is nog niet uitgesloten dat er over een bepaalde tijd op het terrein een fysieke vestiging wordt gebouwd door Nokia.

Andere partners

Een andere partner van Space53 is Nico Nijenhuis met zijn bedrijf Clear Flight Solutions. “We zijn enorm blij en trots dat we met Nokia een grote wereldspeler aan ons hebben weten te binden” aldus Nico Nijenhuis.


0 Reacties

    Plaats een reactie