Het Twentse bedrijf Clear Flight Solutions krijgt een investering van 1,6 miljoen dollar van het Amerikaanse investeringsfonds Cottonwood Euro Technology Fund. Dat maakt de onderneming, een spin-off van de Universiteit Twente, vandaag bekend.

Robotvogels

Clear Flight Solutions maakt drones in de vorm van robotvogels, zogenoemde 'robirds', die de vlucht van een slechtvalk nabootsen. Zo worden echte vogels rond bijvoorbeeld vliegvelden en havens afgeschrikt om schade aan die voorzieningen te voorkomen.

Schade

De schade die vogels toebrengen aan vliegvelden wereldwijd loopt volgens schattingen in de miljarden. Naast materiële schade kunnen botsingen tussen vogels en vliegtuigen tot ongelukken leiden.

Overlast

Ook de agrarische sector, afvalverwerkingsbedrijven, havens en de olie- en gasindustrie hebben last van vogels. Het bedrijf heeft inmiddels een test bij een afvalverwerkingsbedrijf succesvol afgerond en heeft nog een aantal tests in de planning.

Vogelregulering

Clear Flight Solutions wil de investering aanwenden om uit te groeien tot "wereldwijd marktleider op het gebied van vogelregulering". De onderneming is in gesprek met een aantal potentiële klanten, waaronder een van de grootste vliegvelden van Europa.

0 Reacties

    Plaats een reactie