In augustus toont artiestencollectief Studio Drift een heuse drone lichtshow in Amsterdam. Tijdens de show vliegen er driehonderd drones tegelijkertijd in de lucht en tonen afbeeldingen dankzij hun fel gekleurde LEDs.

Studio Drift

Het artiestencollectief Studio Drift toont op 10, 11 en 12 augustus een drone lichtshow tijdens zonsondergang. Het kunstwerk bestaat uit driehonderd lichtgevende drones die vliegen boven het IJ in Amsterdam.

Franchise Freedom

De show draagt de naam Franchise Freedom en werd in 2017 al eens tentoongesteld op het strand van Miami. De patronen zijn geïnspireerd door zwermen spreeuwen en moeten vrijheid uitdrukken. Voor het project is samengewerkt met de gemeente Amsterdam en het Stedelijk Museum.

Intel Shooting Star drones

De drones die worden gebruikt in de show zijn de Intel Shooting Star drones. Met deze zelfde drones wist Intel meerdere keren het wereldrecord aantal drones tegelijkertijd in de lucht te verbreken, waarbij er tijdens het laatste record maar liefst 2.066 drones in de lucht vlogen.

Voorstelling

Als de weersomstandigheden het toelaten, is de show te zien op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 augustus boven het IJ in Amsterdam. De voorstelling begint om 21:30 uur en is het beste te bekijken vanaf de NDSM-werf in Noord of de Haparandadam aan de andere kant van het water.

Lichtshow met drones komt in augustus naar Amsterdam

0 Reacties

    Plaats een reactie