Intel heeft opnieuw het wereldrecord verbroken met het meeste aantal drones tegelijkertijd in de lucht. De lat werd hoog gelegd ter ere van het 50-jarige bestaan van de chipfabrikant. Maar liefst 2.066 drones werden de lucht in gestuurd voor een spectaculaire lichtshow.

Wereldrecord

Intel bestaat dit jaar 50 jaar en dat hebben ze goed gevierd. Op 15 juli 2018 braken zij het wereldrecord aantal drones in de lucht in Folsom, Californië, Verenigde Staten. De chipfabrikant liet 2.066 drones de lucht in die allemaal werden bestuurd door een enkele computer.

Lichtshow

In de lucht werd een spectaculaire lichtshow weergegeven door de 2.066 drones. Elke drone is in staat om 4 miljard kleurcombinaties weer te geven. De lichtshow werd gericht op de medewerkers van Intel. Zo werden er 'bunnies' (konijntjes) getoond die de de specialisten uit het lab moesten voorstellen die altijd witte overals dragen. Een menselijk brein met een chip in het midden werd getoond als zijnde een processor. Tijdens de lichtshow werden ook zowel het oude als het nieuwe logo van Intel in de lucht getoond.

Intel breekt opnieuw wereldrecord met 2.066 drones in de lucht

100 drones

Intel was ooit het eerste bedrijf dat een wereldrecord wist te zetten met het aantal drones tegelijkertijd in de lucht. In 2016 liet het bedrijf 100 drones de lucht in die door één computer bestuurd werden.

Verbroken

Met het wereldrecord van 2.066 drones in de lucht verbreekt Intel het record dat momenteel op naam van de Chinese dronefabrikant Ehang stond. Die lieten eerder dit jaar 1374 drones de lucht in boven de stad Xi'an.

Video

Bekijk hieronder de video die Intel publiceerde over het behaalde wereldrecord.

0 Reacties

    Plaats een reactie