Studenten van de TU Delft starten een pilotproject waarbij zij proberen om schadelijke insecten in kassen te bestrijden met drones. De drones sporen de schadelijke insecten op en zullen deze elimineren.

PATS Indoor Drone Solution

Op 6 juni 2018 kondigde een groep studenten van de TU Delft de start van een pilotproject aan tijdens de vakbeurs Vision, Robotics & Motion in Veldhoven. De studenten zijn werkzaam voor het bedrijf PATS Indoor Drone Solution, dat is ontstaan vanuit het opleidingsinstituut.

Studenten TU Delft bestrijden insecten in kassen met drones

Drones

Het pilotproject waarbij insecten worden bestreden met drones start deze zomer. De studenten hebben een systeem ontwikkeld met drones van 4 bij 4 centimeter. In de kas zijn diverse basisstations vanuit waar de drones gaan vliegen.

Uitschakelen

De schadelijke insecten zullen worden waargenomen voor de drones waarna deze in actie komen. De drone vliegt uit en zal het schadelijke insect uitschakelen. Vervolgens vliegt de drone weer terug naar het basisstation.

Studenten TU Delft bestrijden insecten in kassen met drones

Sierteelt en groenteelt

De studenten willen de toepassing onderzoeken in de sierteelt en in de groenteelt. Het is nog niet bekend bij welke bedrijven de pilots gaan plaatsvinden.

1 Reacties

  1. Steffie

    Nog weer een taak waar de drone voor gebruikt kan worden. Drones van 4x4 cm? Ik ben benieuwd naar de resultaten. In mijn ervaring zijn gadgets hoe kleiner hoe moeilijker te besturen. Infoland

Plaats een reactie