Het Japanse plastic bedrijf Asahi Power Service komt met een paraplu op de markt die bevestigd kan worden op een drone. Met de auto-follow functie blijft de drone-paraplu altijd netjes boven je vliegen en houdt je dus lekker droog. Wel zal je oordoppen in moeten doen om niet gek te worden van het zoemende geluid van de drone.

Drone-paraplu

Voor de mensen die liever hun handen vrij houden in de regen heeft het Japanse Asahi Power Service een speciale drone-paraplu ontworpen. De paraplu heeft een doorsnede van 150 centimeter en volgt de gebruiker via GPS.

DJI Mavic Pro

In het demo model is te zien dat de paraplu is bevestigd op de DJI Mavic Pro drone. Volgens de specificaties weegt de drone inclusief paraplu maar liefst 5 kilo en heeft de drone een maximale vliegtijd van zo'n 20 minuten.

Golfbaan

De drone-paraplu is ontworpen voor het gebruik in een open gebied, zoals bijvoorbeeld op een golfbaan. In de stad is het product minder geschikt vanwege de vele obstakels.

Japans bedrijf lanceert drone paraplu

Nieuw ontwerp

De drone paraplu maakt daarnaast wel erg veel geluid. Asahi Power Service zegt te werken aan een nieuw ontwerp die in totaliteit slechts 1 kilo weegt, stiller is en minimaal een uur vliegtijd heeft.

Te koop

De drone-paraplu zal naar verwachting in 2019 op de markt komen voor 275 dollar (ongeveer 213 euro).

Umbrella Drone

Het idee van een drone-paraplu is niet nieuw. Een Engelse webwinkel introduceerde begin 2017 een DJI Phantom 4 drone die was uitgerust met een paraplu en kreeg de naam 'Umbrella Drone'.

0 Reacties

    Plaats een reactie