Christopher McCall, CEO van Fotokite, mocht maandag een cheque van 1 miljoen dollar in ontvangst nemen als winnaar van de Genius New York Business competitie.

Groeiende industrie

Fotokite was een van de zes finalisten in de Genius New York competitie. Deze competitie richt zich op start-up bedrijven in de groeiende industrie van onbemande luchtvaartuig systemen. De wedstrijd wordt door de overheid gefinancierd en wordt beheerd door de Syracause Technology Garden en CenterState.

CEO Fotokite wint 1 miljoen dollar bij Genius NY Competitie

Fotokite

Fotokite startte in 2015 een crowdfundingcampagne en werd direct erg succesvol. Door een drone aan een kabel te maken als een soort vlieger, wordt het apparaat niet gezien als drone en hoeft deze ook geen rekening te houden met vliegregelgeving. Daarnaast wordt de kabel naar de grond gebruikt voor het verzenden van opgenomen beeld en de toevoer van stroom. Door dit laatste zou de drone continu kunnen vliegen.

Toepassingen

CEO Chrisopher McCall zet met de Fotokite in op brandweermannen en handhavingsdiensten. Ook ziet hij kansen in broadcasting en een zeer goede toepassing voor sport teams.

Presentatie

Op maandag hielden de zes bedrijven een presentatie voor een panel van jury's bij de Marriott Syracuse. Vervolgens werden de awards uitgereikt. Een vereiste voor de deelneming is dat het bedrijf het afgelopen jaar actief moet zijn geweest in het centrum van New York.

CEO Fotokite wint 1 miljoen dollar bij Genius NY Competitie

Winnaars

Fotokite pakte de hoofdprijs van 1 miljoen dollar. De overige vijf bedrijven Quantifly, TruWeather, Dropcopter, Precision Vision en UsPLM wonnen prijzen tussen de 250.000 en 600.000 dollar.

0 Reacties

    Plaats een reactie