Dit weekend vindt in de parkeergarage van winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard voor het tweede jaar op rij een drone race plaats. De race wordt georganiseerd door Total Drone Xperience. Wij gingen in gesprek met de oprichter: Rodney Wijnaar.

Wie is Rodney Wijnaar?

"Rodney Wijnaar is een organisator, racetrack designer, dronepiloot en workaholic!"

Hoe ben je in aanraking gekomen met drone racing?

"Vijftien jaar geleden ben ik begonnen met het bouwen en vliegen van drones. Nu vier jaar geleden zag ik groepje jongens (SQG) in een parkeergarage aan het vliegen. Vanaf dat moment was ik verkocht!"

In gesprek met Rodney Wijnaar van Total Drone Xperience

Wat kunnen mensen verwachten tijdens de dronerace Middenwaard?

"Een spectaculair race event voor jong en oud! Praktisch alles wat te maken heeft met drone racing kan je op deze dag ervaren. Zeg maar een Total Drone Xperience."

Hoe ziet de wedstrijd er uit?

"De wedstrijd ziet er als volgens zo uit: Eerst worden er 10 oefen heats gevlogen. Vervolgens nog een twee keer 10 heats voor de kwalificatie waarvan telkens de 3 snelste tijden worden gebruikt voor de volgende kwalificaties. Rond een uur of half vijf zullen dan de halve finales plaatsvinden en vervolgens de finale. In de finale nemen vier piloten het tegen elkaar op voor de eerste plaats. De prijsuitreiking vindt om 17:00 uur plaats."

In gesprek met Rodney Wijnaar van Total Drone Xperience

Wat kunnen de deelnemers winnen tijdens de dronerace Middenwaard?

"De top drie winnen allemaal een waardebon van Droneshop.nl. De nummer 1 wint 500 euro, de nummer 2 wint 250 euro en de nummer 3 kan rekenen op 100 euro."

Zijn er bekende droneracers die meedoen aan de dronerace Middenwaard?

"Een behoorlijk aantal bekende droneracers doen mee aan de race! Sir Crash a Lot (Nederlands Kampioen), Ghetto Dino (SQG) en vele andere. Maar er zitten ook een aantal onbekende racers en hopelijk zullen deze ons allemaal gaan verassen."

Wat is Total Drone Xperience?

"De naam zegt het al: een totale drone ervaring. Total Drone Xperience is opgericht door mij en Urvidice Wakker. Wij zijn gespecialiseerd in het organiseren van events in de vorm van indoor droneracing en drone workshops."

In gesprek met Rodney Wijnaar van Total Drone Xperience

Wat zijn de hoogtepunten van Total Drone Xperience?

"Middenwaard 2017 was super tof! Daarnaast is de opening van #ThePostoffice zeker een memorabele moment."

Hoe zie je de toekomst van drone racing voor je?

"Naar mijn mening zullen er in de toekomst meerdere races plaatsvinden door het land. Het zou mooi zijn als de sport uitgroeit tot een F1 waardige sport."

Wat kunnen we in de toekomst van Total Drone Xperience verwachten?

"Laat je verassen en blijf ons volgen via de website van Totaldronexperience en social media!"

0 Reacties

    Plaats een reactie