Het kan de komende jaren flink drukker gaan worden bij vliegveld Hoogeveen. Het vliegveld bestuur werkt aan een toekomstvisie en een meerjarig plan waarin ook gekeken wordt naar dronevluchten op het vliegveld.

Toekomst

Het beloofd een rooskleurige toekomst voor vliegveld Hoogeveen. Door de toenemende drukte van commercieel vliegverkeer op de vliegvelden Lelystad en Teuge moeten veel parachutespringers en toeristisch vliegverkeer een nieuwe plek zoeken. Vliegen vanaf Teuge en Lelystad wordt voor recreanten steeds ingewikkelder en duurder om daar hun sport uit te oefenen.

Dronevluchten

De VVD ziet echter nog een goede kans voor vliegveld Hoogeveen. Er liggen economische kansen door van vliegveld Hoogeveen een knooppunt te maken van transport met drones. Dit wordt steeds actueler en er worden steeds meer dronevluchten uitgevoerd in Nederland. Zo worden drones in ons land al gebruikt voor landbouw en de inspectie van windmolens. Ook worden er proeven gedaan met de bezorging van medicijnen vanaf het vaste land naar de Waddeneilanden.

Vliegveld Hoogeveen bekijkt mogelijkheden voor dronevluchten

Geschikt

Vliegveld Hoogeveen is als locatie zeer geschikt voor dronevluchten. Zo vliegen er geen commerciële vluchten boven de luchthaven en kunnen er dus ook hogere vluchten uitgevoerd worden. Dit is ook voor de parachutisten fijn. Hoogeveen is tevens zeer geschikt voor het opleiden van professionele dronepiloten.

Bron: Hoogeveensche Courant

0 Reacties

    Plaats een reactie