Gouverneur Andrew M. Cuomo van de staat New York kondigde vandaag de lancering aan van het nieuwe programma voor onbemande luchtvaartuigen van de staatspolitie. De drones zullen worden gebruikt ter ondersteuning van wetshandhavingsdoeleinden, waaronder rampenbestrijding en verkeersveiligheid.

18 drones

De eerste 4 drones van de luchtpolitie van de staat zullen deze maand in dienst worden genomen. In april 2018 zullen nog eens 14 drones worden ingezet in de hele staat.

New York gaat drones inzetten voor handhaving en toezicht

“De nieuwe technologie zal de reactie op noodsituaties verbeteren, de operationele en kostenefficiëntie verbeteren en de veiligheid van de staat verhogen”, zei gouverneur Cuomo. “We zullen doorgaan met het implementeren van innovatieve technologieën om ons vermogen te verbeteren om New Yorkers te beschermen.”

Veiligheid

De staatspolitie zal de drones gebruiken voor wetshandhavings- en openbare veiligheidsmissies, waarbij ze profiteren van de flexibiliteit en efficiëntie die drones in de lucht bieden.

New York gaat drones inzetten voor handhaving en toezicht

Efficiënt

De inzet van de onbemande systemen levert een aanzienlijke kostenbesparing op in tegenstelling tot de inzet van helikopters. De drones zullen vanaf meerdere locaties in de staat worden ingezet, waardoor de reactietijden worden verkort en operaties efficiënter en goedkoper worden. De drones in de lucht kunnen ook worden gebruikt in gevaarlijke situaties en omgevingen, inclusief natuurrampen, waardoor staatsmilitairen uit de buurt kunnen blijven.

Snel

De drones kunnen ernstige ongevallen met motorvoertuigen in kaart brengen en helpen de situaties in minder tijd te reconstrueren dan met de huidige methoden, wat resulteert in kortere wegafsluitingen, waardoor de impact op automobilisten wordt verminderd. Onderzoekers zullen ook de drones uit de lucht gebruiken om misdaadscènes te documenteren en te fotograferen.

New York gaat drones inzetten voor handhaving en toezicht

Dronepiloten

Politieleden van de staat die de drones zullen bedienen, zijn FAA-gecertificeerd en ondergaan 32 uur praktijktraining met de systemen.

0 Reacties

    Plaats een reactie