Donald Trump heeft de drone-registratieplicht opnieuw ingevoerd. De Amerikaanse president deed dit als onderdeel van het 'National Defese Authorization' verdrag.

Registratieplicht

In 2015 werden de plannen rondom een drone registratieplicht bekend gemaakt door de Federal Aviation Administration (FAA). Deze plannen werden in december 2015 direct ingevoerd, maar in juli 2017 kwam er een einde aan de registratieplicht nadat drone-enthousiasteling en advocaat John A. Tayler een rechtszaak won waarin hij pleite dat de registratieplicht in strijd was met sectie 336 van de FAA Modernization and Reform Act. Drone eigenaren die hun drone reeds geregistreerd hadden konden hun registratie ongedaan maken en hun kosten hiervoor terugvorderen.

Ingevoerd

Nog geen zes maanden later wordt de drone-registratieplicht toch opnieuw ingevoerd als onderdeel van het nieuwe National Defense Authorization verdrag dat president Donald Trump onlangs ondertekende.

Inschrijven

De drone registratie geldt voor alle drones met een wicht tussen de 250 gram en 25 kilogram. Drone-eigenaren die hun drones nog niet in hebben geschreven, of die hun drone onlangs hebben uitgeschreven, kunnen hem nu inschrijven via de website van de FAA. De inschrijvingen die eerder gedaan zijn blijven actief.

Trump voert Amerikaanse drone-registratieplicht opnieuw in

Veiligheid

De droneregistratieplicht werd ingevoerd om te kunnen achterhalen van die een drone is wanneer er een incident plaats vindt. Hierdoor hoopt de overheid criminaliteit met behulp van drones te beperken. Ook in Groot-Brittannië en China is een registratieplicht ingesteld voor drones.

0 Reacties

    Plaats een reactie