De Chinese luchtvaartautoriteit (CAAC) heeft een knoop doorgehakt en een drone registratieplicht in te voeren voor drones zwaarder dan 300 gram. Drone eigenaren kunnen hun drone nu al online registreren. Vanaf 1 juni 2017 wordt het verplicht voor Chinezen om hun drones te registreren.

Feng Zhenglin

Eerder sprak Feng Zhenglin, directeur van de CAAC, zijn zorgen uit over het toenemend aantal incidenten met drones. Om te kunnen achterhalen van wie een drone is pleitte hij eerder om de registratieplicht, zoals deze in Amerika van kracht is, ook in China in te voeren

Registratie

De registratieplicht gaat in op 1 juni 2017 voor drones zwaarder dan 300 gram. De drones kunnen vanaf nu al online geregistreerd worden. De Chinese overheid gaat nieuwe no-fly zone data voor burgerluchthavens beschikbaar stellen voor fabrikanten in de hoop dat deze worden toegevoegd aan de geofencind data van drones. Hierdoor wordt het onmogelijk om met drones in no-fly zones te vliegen.

Incidenten

Sinds april hebben zich in China al acht incidenten voorgedaan met drones bij luchthavens. Daarvan zorgde zes incidenten ervoor dat maar liefst 138 vluchten vertraagd werden. Sindsdien staat de CAAC onder druk van bezorgde burgers en hoopt met de registratieplicht een oplossing te hebben gevonden.

0 Reacties

    Plaats een reactie