Amazon heeft een patent gekregen op een methode waarbij bezorgdrones zichzelf in geval van nood in de lucht kunnen vernietigen, zo meldt NU.nl.

Zelfvernietiging

Amazon kreeg het patent eerder deze week toegewezen. Het patent beschrijft een 'fragmentatie-controller', die de zelfvernietiging van de drone gecontroleerd regelt, terwijl die nog in de lucht is. Dat zou bijvoorbeeld kunnen wanneer de drone een accuut probleem heeft, zoals een kapotte accu of propeller.

In stukken

Het systeem bekijkt dan de omgeving van de drone, zijn traject en weersomstandigheden om de beste fragmentatie-sequentie in gang te zetten. Daarbij kan de drone zichzelf gecontroleerd in verschillende stukken uit elkaar laten vallen.

Amazon patenteert zelfvernietigende bezorgdrone

Landen

Het idee is dat verschillende kleinere onderdelen die uit de lucht vallen, minder hard aankomen dan een volledige bezorgdrone. Het is ook mogelijk om slechts een aantal onderdelen te laten vallen, om te zorgen dat de drone alsnog veilig zelf kan landen.

Patent

Aangezien het slechts een patent betreft, is het niet zeker of Amazon de eigenschap daadwerkelijk in zijn bezorgdrones inbouwt. De online retailgigant werkt al jaren aan zijn eigen drones, die bestellingen bij klanten moeten bezorgen.

Amazon patenteert zelfvernietigende bezorgdrone

Bezorgddrones

Amazon voerde bijna een jaar geleden zijn eerste praktijktest met bezorgdrones uit. Onlangs diende het bedrijf ook al patenten in voor een vliegend distributiecentrum voor drones, een dronebezorgtoren en een pratende bezorgdrone.

0 Reacties

    Plaats een reactie