Amazon heeft voor het eerst een pakketje met een drone bezorgd. Dat maakte de CEO van het bedrijf Jeff Bezos woensdag bekend via Twitter.

Amazon bezorgt eerste pakket met drone

Cambridge

Het eerste pakketje werd bezorgd bij een klant in de buurt van het Engelse Cambridge. In de doos zat een mediabox en een zak popcorn.Het duurde ongeveer dertien minuten voordat het pakje werd afgeleverd na bestelling via internet. De afstand van het pakhuis naar de klant bedroeg ongeveer 3,5 kilometer.

PrimeAir

Amazon hoopt in de toekomst vaker drones in te zetten voor haar PrimeAir. Met deze unieke bezorgservice hoopt Amazon haar concurrenten helemaal te snel af te zijn door drones in te zetten voor bezorging van kleine pakketten.

FAA

Het Amerikaanse Amazon is uitgeweken naar het Verenigd Koninkrijk, omdat zij in de Verenigde Staten tot op heden nog geen toestemming hebben gekregen voor de uitvoer van dronebezorging. Amazon is al jaren bezig om de Amerikaanse luchtvaartautoriteit Federal Aviation Administration (FAA) te overtuigen om toestemming te krijgen voor uitvoer van haar plannen.

0 Reacties

    Plaats een reactie