Vince Irie is genomineerd met zijn video die hij maakte op zijn geboorte-eiland Aruba. Hier demonstreert hij zijn skills op lange afstand. De dronepiloot heeft het afgelopen jaar flink wat stappen gemaakt met zijn drone racing cariëre op vele grote internationale toernooien. Wij vroegen hem alles over zijn video, drone racing en zijn toekomstplannen.

Drone Awards 2017

Tot en met 1 december 2017 kun je jouw stem uitbrengen op je favoriete dronevideo's van 2017. Daarnaast kun je ook een stemuitbrengen voor de beste drone van het jaar. De winnaars worden begin december bekend gemaakt.

Vince Irie

Wie is Vince Irie?

"Ik ben Vince Irie en ik ben naast singer-songwriter ook professioneel dronerace piloot. Ik vlieg nu iets meer dan twee jaar en doe mee met de grootse droneraces wereldwijd zoals DCL en DR1."

Hoe ben je in aanraking gekomen met drones?

"Ik was bij een optreden met mijn band en we hadden wat tijd voor onze show dus gingen we naar de speelgoedwinkel en kocht ik een RC vliegtuigje. Na een beetje vliegen en crashen ging ik me verder verdiepen en kwam ik drone racen op YouTube tegen."

Hoeveel drones heb je?

"Ik heb zeker 30 drones waarvan er zo'n 10 stuks vliegbaar zijn momenteel. Het zijn allemaal racedrones en degene die het niet niet doen worden of gemaakt of gebruikt om weer nieuwe mee te bouwen. Ik heb geen film camera drones alhoewel ik ooit wel een DJI Phantom drone had maar die verkocht ik ook gelijk weer. I live for the speed en full control en dat heb je alleen met racedrones!"

Hoe ben je in aanraking gekomen met drones?

"Een vriend van me kocht ooit een DJI Phantom en dat vond ik cool genoeg om iets vergelijkbaars te bouwen, vooral om GoPro beelden te maken tijdens vakanties. Toen daar op een gegeven moment een FPV upgrade en video goggles bij kwamen, begon ik eigenlijk direct zo laag en hard mogelijk te vliegen. Vervolgens kwam ik online filmpjes tegen van het echt FPV racen, gedaan door MetallDanny en Boris B. Vanaf dat moment was er geen twijfel dat ik een racer moest gaan bouwen!"

Vince Irie over zijn Drone Awards 2017 nominatie

Drone racen

Hoe vaak vlieg je?

"Elke dag als 't mogenlijk is. Minimaal 3 keer per week."

Aan welke wedstrijden heb je het afgelopen jaar meegedaan en hoe ging dit?

"De grootste waar ik aan mee heb gedaan afgelopen tijd is de Drone Champions League (DCL) en DR1 kampioenschappen. Het ging hartstikke goed bij deze races. Zo ben ik bij DR1 meerder malen in de finales gekomen en hebben we de afgelopen race met mijn team IRC gewonnen in DCL Roemenie Salina Turda. De wedstrijden van de DR1 zijn zelfs te zien op Eurosport!"

Wat is jouw absolute hoogtepunt geweest met het dronevliegen?

"Er zijn zoveel hoogtepunten geweest. Maar de grootste voor mij is toch toen ik gevraagd werd om Official Team ImmersionRC piloot te worden en toen ik gevraagd werd door Team Rebel om mee te doen aan DR1."

Wat is je ideale set-up?

  • Rebel RuXus 5 Inch Frame
  • Rebel Motors 2206.5 2500kv
  • Betaflight F4
  • Hobbywing Xrotor 4 in 1 40A
  • Tramp VTX
  • Spironet V2
  • Runcam Mini/Foxeer Arrow V3
  • Gemfan Flash Series 5152

Wie is je grootste voorbeeld op gebied van FPV racing?

"Johnny FPV vind ik zowel in racen als freestylen echt een baas."

Wat is de grootste fout die je ooit hebt gemaakt tijdens het drone vliegen?

"Niet hard genoeg gaan omdat ik niet wil crashen."

Heb je nog tips voor beginnende FPV vliegers?

"Failure to prepare is preparing to fail. Doe je best, vlieg zo hard mogenlijk en wees altijd voorebereid."

Vince Irie over zijn Drone Awards 2017 nominatie

Nominatie

Wat vind je ervan dat jouw video is genomineerd voor een Drone Award?

"Helemaal te gek! Het is een video die ik op Aruba schoot en al mijn vrienden en familie die daar wonen zijn laaiend enthousiast dat ik ermee genomineerd ben dus ik ook."

Welke drone gebruikte je bij het maken van jouw video?

"Een Egodrift Black Pearl met Egodrift Motors. Daarnaast ook een Tramp VTX + Spironet met een Runcam. Kiss Flight Controller en Kiss ESC's met Gemfan Master series props."

Welke software heb je gebruikt voor het editen van de video?

"Final Cut Pro"

Wat maakt jouw video zo uniek?

"Het feit dat ik zo snel en zo laag over de zee race gecombineerd met de lange afstand en obstakels waar ik doorheen vlieg. Er is geen ruimte voor fouten want dan ben je je drone kwijt. Veel risico en veel reward zo blijkt maar uit deze nominatie."

Op welke genomineerde video's en drones zou je jouw eigen stem uitbrengen?

"In de categorie luchtfotografie gaat mijn stem naar Nederland in Bloei van Droning Dutchman. Van de racing video's krijgt Ralph Hogenbirk mijn stem en de beste drone vind ik de DJI Mavic Pro."

Vince Irie over zijn Drone Awards 2017 nominatie

Lowepro Backpack

Als genomineerde heeft Vince ook een Lowepro Backpack naar keuze gewonnen.

Op welke backpack van Lowepro is jouw keuze gevallen en waarom?

"De Lowepro BP X3 backpack omdat die de meeste ruimte heeft."

Wat vind je van het merk Lowepro en hun backpacks?

"Het zijn stevige en fraaie backpacks van hoog kwaliteit en ze zien er goed uit."

Toekomst

Wat zijn je toekomstplannen met drone racing?

"Meedoen aan zoveel mogenlijk drone races wereldwijd en proberen de beste piloten te verslaan."

Vince Irie over zijn Drone Awards 2017 nominatie

Tot en met 1 december 2017 kun je stemmen op de video van Vince Irie in de categorie 'Racing'. Stemmen kan via: DroneAwards.nl. De winnaar wordt begin december bekend gemaakt.

0 Reacties

    Plaats een reactie